Afbeelding

Twee teams op het Nederlands Kampioenschap Acro in Kampen

Algemeen

KAMPEN - SVH Hellendoorn/Fysion Nijverdal stond zaterdag 11 juni met twee teams op het NK Acro te Kampen. De dag voor SVH Hellendoorn/Fysion Nijverdal begon in wedstrijd 2 met Roelien en Celeste. De dames zijn dit seizoen al gestart met twee keer een 1e plaats, een 3e plaats en een mooie 4e plaats op de halve finale van het NK. “Ze hebben een fantastische oefening laten zien en straalden van de vloer”, aldus de begeleiding. Door een tijdsfout in de oefening, een element is geen drie seconden is aangehouden, kregen ze puntenaftrek. Toch werd deze oefening beloond met 22,600 punten. In het begin van het seizoen was het niet de bedoeling dat deze dames een team zouden vormen. Door inzet en hard werken is het dan ook extra bijzonder dat ze samen het NK hebben mogen behalen.


In de laatste wedstrijd was het de beurt aan Evie, Inza en Maud. Deze dames hebben ook al verschillende medailles binnen weten te slepen dit seizoen, een mooie 2e en 3e plaats op de plaatsingswedstrijden. Op de Oost Nederlandse Kampioenschappen mochten ze het hoogste podium beklimmen en zichzelf Oost Nederlands kampioen noemen. Op de halve finale van het NK hebben de dames een 7e plek behaald wat voldoende was voor een plaats op het NK. Evie, Inza en Maud mochten de wedstrijddag afsluiten en waren als allerlaatste aan de beurt. “De dames begonnen de oefening sterk. Helaas waren er door de zenuwen wat schoonheidsfoutjes, maar wat hebben ze gestraald op de vloer. Deze oefening werd dan ook beloond met een score van 22,310!” Deze meiden zijn dit seizoen begonnen als een nieuw team. Ze mogen dan ook trots zijn dat ze als team op het NK hebben gestaan.


Roelien en Celeste zijn uiteindelijk 10e van Nederland geworden en Evie, Inza en Maud 13e van Nederland. De dames hebben enorm genoten en de trainsters zijn ontzettend trots op de prestatie die ze hebben neergezet.

Nederlands Kampioenschap Acro

Afbeelding
Bruisend Nijverdal zoekt vrijwilligers 9 uur geleden
Afbeelding
Jubilarissen SVVN alsnog in het zonnetje gezet 11 uur geleden
Afbeelding
Column: bankje voor jou 17 uur geleden
Afbeelding
Taizéviering met het thema ‘Ik zal u rust geven’ 18 uur geleden
Afbeelding
Rust in je levenmet mindfulness 21 uur geleden
Afbeelding
NKC ‘51 speelt voor behoud in Overgangsklasse 1 jul, 19:31
Afbeelding
Bos Bedden Nijverdal Nieuwste Auping Studio 1 jul, 17:58
Afbeelding
Techniek, beleving voor jong en oud 1 jul, 14:06