Afbeelding

Crossloop door scoutinggroep De Reggegroep

Algemeen

NIJVERDAL - Elf leden van de scoutinggroep De Reggegroep zijn druk bezig met de voorbereidingen voor de Wereld Scout Jamboree (WSJ) in 2023. Deze wordt gehouden in Zuid-Korea van 1 tot en met 12 augustus 2023. In totaal zullen zo’n 40.000 scouts uit de hele wereld bij elkaar komen, bestaande uit ongeveer 160 nationaliteiten om de wereld in het “klein” te beleven.

Een scout heeft maar één keer in zijn leven de kans om als deelnemer naar een WSJ te gaan. Men moet namelijk tussen de 14 en 18 jaar oud zijn ten tijde van de WSJ.

De groep, bestaande uit jongens en meisjes in de leeftijd van 14 tot en met 16 jaar is al geruime tijd bezig om het benodigde geld, 4225,- euro, bij elkaar te krijgen. Sommige leden zijn momenteel jonger dan 14 en mogen dus nog niet werken. Voor hen is het wat lastiger, maar fanatiek en creatief als ze zijn, boren ze verschillende bronnen aan. Ze durven de handen uit de mouwen te steken. Nieuwsgierig naar de 11 deelnemers, hun motivatie, de acties die ze al gedaan hebben en die nog lopen? kijk eens op www.worldscoutjamboree.ga

De jongste actie wordt gehouden op zondagmorgen 10 juli 2022: een Jamboree Crossloop in het Doktersbos te Nijverdal. Er zijn drie afstanden met verschillende starttijden en prijzen. De 1,5 km (Kids Run) start om 10.00 uur en de kosten hiervan bedragen 5,- euro. De 5 km (Jamboree Run) start om 10.35 uur en kost 10,- euro en de langste afstand 10 km (Seoul Run) start om 10.30 uur. Van deze laatste bedragen de kosten 10,- euro.

Na afloop is er drinken en fruit voor alle deelnemers en voor de ‘kleine’ deelnemers van de Kids Run is er een lekker ijsje. De start- en finish boog is van ZorgSaam. Ook zal het Rode Kruis aanwezig zijn.

Zin om mee te doen aan dit hardloopfeestje om zo ook nog eens de elf scouts te helpen op weg naar Zuid-Korea? Schrijf dan snel in via de website worldscoutjamboree.ga

Het begin van Koningsdag vorig jaar. Na de opening door Ewald Aaltink en de burgemeester kon het feest echt beginnen.
Volop vertier tijdens Koningsdag Nijverdal 21 apr, 18:17
Overal in de gemeente zijn volop activiteiten voor kinderen én volwassenen.
Koningsdag Marle 21 apr, 14:16
Afbeelding
Winkelen bij Voedselbank Hellendoorn 21 apr, 11:46
Naast alle activiteiten buiten, is er binnen in de HOi-studio van alles te beleven.
Koningsdag bij HOi is 'Samen Oranje' 21 apr, 10:10
Afbeelding
Eschlanderkapel Hellendoorn organiseert een fietstocht voor de hele familie 20 apr, 19:26
Tafereel uit de bevrijdingsstraat in het Memory Vrijheidsmuseum. Het ontbijt zal plaatsvinden in de centrale hal, maar ontbijters kunnen het museum wel bezoeken. (Foto: MVM)
Meld je volgende week aan voor bevrijdingsontbijt 20 apr, 14:13
Afbeelding
Zonnebloem 75 jaar 20 apr, 12:00
Afbeelding
Lentewandeling met Natuurmonumenten 20 apr, 10:05