Afbeelding

Hans Dijsselhof en Twentsche Muzikanten musiceren

Algemeen

NIJVERDAL - “Drie keer stoppen op een trap van 15 treden…”, dat zegt Hans Dijsselhof over sommige momenten die hij in het verleden veelvuldig tegenkwam. Hans is inwoner van Nijverdal en is longpatiënt.

Rond 1995 openbaarde zich zware astma bij hem en kwamen er beperkingen die zijn hele leven voor lange tijd beheersten. In het voorjaar van 2002 moest hij noodgedwongen stoppen met zijn toenmalige baan. Twee en een half jaar zat hij thuis, arbeidsongeschikt. Exact 20 jaar later kreeg zijn leven ineens een heel andere wending. “Ik ben de, al bijna pensioengerechtigde longarts, eeuwig dankbaar dat hij het lef had om mij door te sturen naar een jongere collega, die meer inzicht heeft in de nieuwe medicijnen op de markt”, aldus Hans. 

Nauwelijks twee maanden later begon Hans met zijn nieuwe medicatie. “Eén keer per acht weken moet ik mijzelf injecteren thuis.” Er kwam een hele omslag, omdat hij vanaf dat moment niet meer benauwd werd. Inmiddels twee jaar verder is het nog steeds zo dat hij niet meer de klachten ondervindt waar hij 20 jaar onder gebukt ging. In de maanden erna kon hij zijn dagelijkse prednisolon gebruik ook gaan afbouwen. Spannend, maar het betekende nog een grote verandering in zijn leven. “Ik viel in een paar maanden maar liefst 15 kg af. Het was echt pal voor aanvang van de coronaperiode, die natuurlijk ook beangstigend was voor alle longpatiënten. Anderhalf jaar heb ik mij rustig moeten houden, thuis werken en natuurlijk viel ook mijn passie, trompet spelen en dirigeren van blaaskapellen, niet te beoefenen. Ineens stond mijn (te) drukke leven stil en zat ik thuis. Net als zovele collegae in de muziek en cultuursector.”

Dit was voor Hans ook een reden toch weer eens na te denken om nóg een keer een benefietconcert te gaan organiseren. In 2017 en 2019 stelde hij ook al een projectorkest samen voor goede doelen. Respectievelijk voor KiKa en ReumaNederland. Op zaterdag 18 juni wordt het benefietconcert gehouden. Na twee eerdere keren te hebben opgetreden in het Openluchttheater in Nijverdal zoekt hij het nu in het ZINiN Theater.

“Ik heb weer een top orkest geformeerd met 20 zeer getalenteerde muzikanten die ruim bekend zijn in de Böhmische blaasmuziek. Daarnaast maakt ook Herman Kampman, net als de voorgaande keren zijn opwachting”, aldus Hans. “En er zal ook zeker gelachen worden”

Kaartverkoop

Een ieder is van harte welkom op 18 juni in het ZINiN Theater. Kaarten via tel. 0548-624489 of ’s avonds aan de kassa van het theater. Kaarten kosten 10,- euro. Alle opbrengsten gaan natuurlijk naar het Longfonds.

Afbeelding
Bruisend Nijverdal zoekt vrijwilligers 8 uur geleden
Afbeelding
Jubilarissen SVVN alsnog in het zonnetje gezet 10 uur geleden
Afbeelding
Column: bankje voor jou 16 uur geleden
Afbeelding
Taizéviering met het thema ‘Ik zal u rust geven’ 17 uur geleden
Afbeelding
Rust in je levenmet mindfulness 20 uur geleden
Afbeelding
NKC ‘51 speelt voor behoud in Overgangsklasse 1 jul, 19:31
Afbeelding
Bos Bedden Nijverdal Nieuwste Auping Studio 1 jul, 17:58
Afbeelding
Techniek, beleving voor jong en oud 1 jul, 14:06