Ook in 2021 deed de wandelgroep van ZorgSaam mee aan de Diepe Hel Holterbergloop.
Ook in 2021 deed de wandelgroep van ZorgSaam mee aan de Diepe Hel Holterbergloop.

Wandelclinic Diepe Hel Holterbergloop

Algemeen

NIJVERDAL/HOLTEN - “Ik wandel al maar zou graag eens ergens voor willen trainen en als ik een doel stel zal mij dit enorm helpen! Herkent u dit? Dan is dit uw kans!”, aldus ZorgSaam. “Wandelen, rustig opbouwend trainen, met elkaar, gezelligheid, fitter worden en elkaar helpen om het doel te bereiken.” 

Wat is het doel? De Diepe Hel Holterberg wandeltocht van 20 kilometer, die op zondag 30 oktober gaat plaatsvinden. Deze tocht gaat heen over de Toeristenweg en terug door het bos en start dit jaar in Holten. Deelname aan deze wandelclinic, die start op dinsdag 5 juli, zorgt ervoor dat men goed voorbereid aan de start staat.

Er wordt samen gewandeld onder deskundige begeleiding van de wandelbegeleiders Astrid Verhaag, Jos Hobert, Wim van Ommeren en Boukje Holwerda van ZorgSaam. Door een rustige opbouw middels een gedegen trainingsschema, elkaar te stimuleren en gezamenlijk met de wandelbegeleiders naar het doel te werken wordt getraind om de 20 kilometer Holterberg wandeltocht te volbrengen. De wandeltrainingen zijn voor mensen die nu al 8 km kunnen wandelen met een tempo van 5 km per uur en die het leuk vinden om samen te gaan trainen op een vaste dag om de 20 km te volbrengen. Daarnaast zijn ze ook bereid om naast de groepswandeling op een andere dag nog één of twee keer zelf in de week te wandelen.

De wandelclinic is vanaf 5 juli elke dinsdagochtend om 8.30 uur. De startlocatie is Camping Noetselerberg aan de Holterweg in Nijverdal. Hier zullen de eerste vier trainingen starten en daarna wisselt in overleg met de groep de startlocatie. De kosten zijn 1,- euro per keer, dus 17 weken kost 17,- eurototaal, in één keer te voldoen.

Om aan te melden of bij vragen over deze wandelclinic graag gegevens mailen naar fysiotherapie@zorgsaamnijverdal.nl of neem contact op door te bellen naar 0548-615889.

Voor een ieder die denkt dat 20 km te ver is heeft ZorgSaam ook andere wandelgroepen van 3-5 km, 7-9 km en van 10 km. Inmiddels zijn er al 80 wandelaars bij deze groepen aangesloten. Meer informatie is te vinden op de website

www.fysiotherapie.zorgsaamnijverdal.nl/beweeggroepen/beweeggroepen-2

Afbeelding
Bootcamp for Kids in de meivakantie 1 uur geleden
Afbeelding
Scouting de Reggegroep houdt fietspuzzeltocht 4 uur geleden
Een grote groep klanten stond woensdagochtend te wachten tot ze 'hun' nieuwe Aldi van binnen konden bekijken.
'Het is een prachtige winkel geworden' 7 uur geleden
Afbeelding
Lees de nieuwe Hart van Hellendoorn-Nijverdal al online 7 uur geleden
Coach Jan Mensink was teleurgesteld na afloop van de wedstrijd (foto: Wim Beunk).
Heren Het Ravijn treffen De Zaan en verliezen 19 uur geleden
Maak Koningsdag extra gezellig door te profiteren van 20 procent korting op de gehele collectie bij Unique Mode.
Kom extra genieten bij Unique Mode 22 uur geleden
Afbeelding
Koning maakt kennis met talenten Kleurrijk gisteren
Afbeelding
Vijf films te zien in meivakantie bij ZINema 24 apr, 11:51