Het bankje van Anneke Raven werd 18 juni onthuld.
Het bankje van Anneke Raven werd 18 juni onthuld.

Anneke Raven onthult ‘haar’ bankje

Algemeen

HAARLE - Als dank voor haar inzet voor het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug kreeg Anneke Raven een bankje aangeboden van de partners die in het gebied samenwerken. Dit bankje staat bij Schaapskooi Twilhaar en werd tijdens het Schaapscheerdersfeest op 18 juni onthuld.

Anneke Raven heeft een lange geschiedenis met het Nationaal Park. In 2014 werd de uitvoering van het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug van het Rijk, via de provincie overgedragen aan de regio. Sindsdien is Anneke voorzitter van het Nationaal Park en is er veel gebeurd. Zoals het opstellen van een bidboek voor de verkiezing van het mooiste natuurgebied. Of de oprichting van Support for Nature, waarbij sporters bijdragen aan de instandhouding van natuur.

De laatste jaren zat Anneke een Breed Bestuurlijk overleg van 18 partners voor. Het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft namelijk een verkenning ingezet om de nationale parken – zoals Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug - een ‘bredere basis’ te geven. Dat betekent dat in een groter gebied gewerkt wordt aan het versterken van het landschap, de landbouw, de natuur, klimaatadaptatie en de economie en aan het ontlasten van de kwetsbare natuurgebieden. Dat heet: ‘Nationaal Park Nieuwe Stijl’. De 18 partners verkennen in het gebied van de Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal, aan de hand van proefprojecten, of zij zo’n Nationaal Park Nieuwe Stijl kunnen of willen worden. Ze besluiten hier gezamenlijk eind 2023 over. Dat doen zij op basis van noaberschap: elke partner moet met het besluit uit de voeten kunnen.

De inzet en betrokkenheid van Anneke als voorzitter is belangrijk geweest in dit netwerk en door alle partners erg gewaardeerd. Anneke hielp de veilige omgeving te maken waarin de partners samen proefprojecten kunnen starten en ideeën kunnen ontwikkelen. Zo’n samenwerking met ruimte om over elkaars belangen te spreken is van wezenlijk belang in deze tijd met vele urgente maatschappelijk vraagstukken.

Met het bankje bij de Schaapskooi Twilhaar bedanken de partners Anneke voor haar inzet voor het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug. Zij hopen dat niet alleen Anneke en haar man, maar iedereen die langs de schaapskooi komt op haar bankje kan genieten van de omgeving.

Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 6 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 7 uur geleden
Bas en Tim leverden beide mooie prestaties afgelopen weekend.
Fysion boekt mooie resultaten op NK-heren turnen tweede divisie 8 uur geleden
Afbeelding
Bootcamp for Kids in de meivakantie 11 uur geleden
Afbeelding
Scouting de Reggegroep houdt fietspuzzeltocht 14 uur geleden
Een grote groep klanten stond woensdagochtend te wachten tot ze 'hun' nieuwe Aldi van binnen konden bekijken.
'Het is een prachtige winkel geworden' 17 uur geleden
Afbeelding
Lees de nieuwe Hart van Hellendoorn-Nijverdal al online 17 uur geleden
Coach Jan Mensink was teleurgesteld na afloop van de wedstrijd (foto: Wim Beunk).
Heren Het Ravijn treffen De Zaan en verliezen 24 apr, 19:49