Afbeelding

Tiny House Hellendoorn stopt met haar project

Algemeen

HELLENDOORN - De organisatie Tiny House Hellendoorn stopt met haar project. “Wat in het voorjaar van 2019 begon als leerzaam en interessant burgerinitiatief, kost ons nu meer energie dan we ervan krijgen”, zegt initiatiefneemster Loes Runneboom in een mail naar de volgers van het project.

Duurzaam, betaalbaar en op kleine schaal wonen in de gemeente Hellendoorn. Dat leek de Hellendoornse wel wat. Een tiny house is een klein huisje van zo’n dertig vierkante meter dat goed aansluit bij deze wens. Met honderden volgers op Facebook en Instagram leken meer Hellendoorners interesse te hebben in de minimalistische woningen.

Enquêtes, bijeenkomsten en vergaderingen. Er is veel gebeurd vanuit het burgerinitiatief, met zelfs twee potentiële locaties vanuit de gemeente. Runneboom liet er geen gras over groeien en hield de tiny fans op de hoogte middels “Tiny Updates”. Ook ingestuurde vragen en ideeën werden openlijk besproken, zodat de gemeenschap meer leerde over leefstijl en financiering.

Motivatie

Na acht maanden stilte rondom het project kwam er dit jaar in februari weer een Tiny Update. Hierin werd gesproken over het proces rondom de realisatie van de kleine huisjes. “We weten nog steeds niet hoe lang het precies gaat duren. De gemeente geeft namelijk aan dat alles nog wel wat tijd in beslag neemt.” Een update met een teleurgestelde toon, maar vanwege de enthousiaste reacties bleef het tiny team gemotiveerd.

Stilte

17 juni: Tiny House Hellendoorn stopt. Mensen updaten over de het project was één van de belangrijkste activiteiten van Runneboom. “Het blijft zowel voor jullie als voor ons stil”, zegt ze over de informatievoorziening vanuit de gemeente. “Terwijl we juist graag een bijdrage willen leveren en participatie en communicatie heel belangrijk vinden.”

De organisatie zegt veel geleerd te hebben en bedankt iedereen voor hun interesse. “We vinden het ontzettend jammer en hadden meer willen bereiken”, leest de laatste mail. “Ons aandeel zit erop, maar dát wil niet zeggen dat er geen tiny houses komen in de gemeente Hellendoorn. Heb je vragen over de toekomst van tiny houses in jouw dorp? Stel ze aan de gemeente.”

Teskt: EG-Wél

V.l.n.r.: Dennis Hesselink (directeur Oude Wolbers), Willemijn de Roy van Zuydewijn (projectleider Vastgoed Reggewoon), Gerrit Breeman (directeur-bestuurder Reggewoon).
Officiële start bouw op oude locatie Blenkeschool 1 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe tafel? Maak hem samen met Mooie Tafels 3 uur geleden
Een blij team van Draw2design. Zij gingen met de felbegeerde titel en bijbehorende beeldje terug naar de zaak.
'Draw2design is een terechte winnaar' 5 uur geleden
Afbeelding
Hé notaris, verklaar 's! 7 uur geleden
Afbeelding
Column: Härte van oons dörpien: zîej hebt 't käts verknald 19 uur geleden
Afbeelding
'Van mijn kleinkinderen krijg ik veel inspiratie' 21 uur geleden
Afbeelding
De Paashaas op bezoek! 23 uur geleden
Afbeelding
ColumLicht balsemen 28 mrt, 13:33