Afbeelding

Bezoek het Groene Schoolplein

Algemeen

HELLENDOORN - Grijze tegels, geen bomen om in te klimmen of struiken om in te verstoppen. Nog steeds hebben veel scholen een strak betegeld plein waar weinig of geen groen op te bekennen is. Christelijke Basisschool De Es in Hellendoorn laat op woensdag 29 juni zien dat het ook anders kan.

Van het ontwerpen van een groen plein, tot het aanleggen en het plein daadwerkelijk gebruiken: Christelijke Basisschool De Es weet er inmiddels alles van. Om hun ervaringen met anderen te delen stellen ze hun schoolplein open op woensdag 29 juni van 14.30 uur tot 16.30 uur. 

Leerkrachten, schoolbestuurders, ouders en andere geïnteresseerden kunnen zo een idee krijgen van hoe zo’n groen plein eruit kan zien en welke stappen gezet moeten worden om een groen plein te realiseren en te onderhouden. Benieuwd naar hoe zo’n groen plein eruit ziet? Op zoek naar inspiratie of informatie? Kom dan naar de Open Dag van het groene schoolplein van Christelijke Basisschool De Es. Aanmelden is niet nodig.

De open dag van het groene schoolplein van Christelijke Basisschool De Es wordt gehouden op woensdag 29 juni van 14.30 tot 16.30 uur. Leerkrachten, schoolbesturen, ouders en andere geïnteresseerden zijn welkom aan de Noord Esweg 26 in Hellendoorn,

Over Groene Schoolpleinen Overijssel

“Alle schoolpleinen in Overijssel groen in 2025, daar willen we naartoe! Groen speelt een belangrijke rol bij de cognitieve, motorische en sociale ontwikkeling van kinderen. Daarom willen we kinderen meer in aanraking brengen met groen, om daar te spelen en te leren. Waar kan dit beter dan op het schoolplein! We willen in heel Overijssel een groene schoolpleinenbeweging op gang brengen”, laat de organisatie weten. Groene Schoolpleinen Overijssel is een initiatief van Provincie Overijssel, IVN Overijssel, Springzaad en Natuur en Milieu Overijssel en valt onder het programma Natuur voor Elkaar. Ga naar www.groeneschoolpleinenoverijssel.nl voor meer informatie en inspiratie rondom groene schoolpleinen.

!
Afbeelding
De perfecte job: achtbaantester voor Nederlandse pretparken 16 aug, 10:28
Afbeelding
IVN-avondwandeling over de bloeiende heide 15 aug, 12:41
Afbeelding
Volg de workshop Heatpress bij ZINiN: creatief met recyclen! 15 aug, 12:40
Afbeelding
Laat jij je inspireren door Only? 14 aug, 10:21
Afbeelding
GGD: zelftest en thuis blijven bij corona-klachten 13 aug, 15:45
Afbeelding
Erwin Nyhoff en Thijs Kemperink in het Openluchttheater Nijverdal 13 aug, 14:26
Afbeelding
‘Zit Almelo achter de geraniums?’ 13 aug, 14:12
Afbeelding
Energieloket helpt met advies 13 aug, 13:50