Uitsnede van de flyer dit alle wijkbewoners komende week in hun brievenbus zullen vinden, geprojecteerd tegen de vrolijke muurschildering op wijkgebouw De Blokkendoos.
Uitsnede van de flyer dit alle wijkbewoners komende week in hun brievenbus zullen vinden, geprojecteerd tegen de vrolijke muurschildering op wijkgebouw De Blokkendoos. Foto: A. van Ipenburg

‘Volgend seizoen nieuwe activiteiten’

Algemeen

NIJVERDAL - Wijkvereniging De Blokken wil na alle corona-perikelen de activiteiten nieuw leven inblazen, maar dat lukt slechts mondjesmaat. Van de 1000 woningen in de wijk zijn er nog geen 150 mensen lid van de wijkvereniging. Veel mensen kennen de vereniging niet, laat staan dat ze op de hoogte zijn van de activiteiten.

“Volgens mij kan dat anders”, zegt Marjan Berg. Ze is sinds mei voorzitter en heeft alle lof voor haar voorgangster. “Het vorige bestuur heeft echt goed werk verricht en zeker Johanna verdient een pluim, want zij heeft in veel zaken het voortouw genomen. We merken nu alleen dat de leden minder betrokken zijn bij de vereniging, omdat ze tijdens corona andere dingen zijn gaan doen, of het toch nog wat spannend vinden aan een activiteit deel te nemen. Daarnaast valt het mij op dat relatief weinig mensen op de hoogte zijn van de wijkvereniging en wat we allemaal doen. Net als in andere wijken is hier het nodige verloop onder bewoners en nieuwe bewoners zijn natuurlijk niet automatisch op de hoogte. Daar willen we verandering in brengen.”

Flyeren

Om iedereen kennis te laten maken met de wijkvereniging en wijkgebouw De Blokkendoos houden ze op zaterdag 2 juli een vrij toegankelijke kennismakingsdag. “We willen laten weten dat we bestaan en welke activiteiten we organiseren en daarom gaan we voor het eerst in lange tijd weer flyeren. De uitnodiging om 2 juli te komen kennismaken valt komende week bij iedereen in De Blokken op de mat. Maar ook mensen van buiten de wijk zijn van harte welkom. We organiseren natuurlijk vooral activiteiten voor onze leden, maar niet-leden en mensen van buiten de wijk mogen ook vrijwel altijd meedoen. Mensen van buiten de wijk mogen zelfs lid worden.”

Naast het flyeren is het bestuur aan het kijken welke andere middelen ze kunnen inzetten om hun bekendheid te vergroten. “Daarbij moet je denken aan verschillende sociale media. We zitten al op Facebook en kijken of we Instagram en bijvoorbeeld TikTok toe zullen voegen. Ik maak gebruik van Nextdoor en dat lijkt ook een goede optie. Zo zijn we allerlei dingen aan het inventariseren en uitzoeken. Het belangrijkste is gewoon zoveel mogelijk mensen bereiken. Daarvoor kijken we ook naar andere wijkverenigingen, hoe zij het doen.”

Activiteiten

De activiteiten die eigenlijk altijd wel doorgingen, zijn de beweegochtend voor senioren en de bingo’s. “Die beweegochtenden doen we echt al jaren en daar hebben we een redelijk stabiele groep van zo’n zestien mensen. En we noemen het voor senioren, maar iedereen is welkom. Het is net dat senioren vaak meer tijd hebben, omdat zij niet hoeven te werken. Onze oudste deelnemer is 91 en komt elke week trouw. Het is echt een leuke groep. Maar zo is er natuurlijk veel meer mogelijk. Zo zag ik in het magazijn een aantal dartborden liggen...”

Verhuur

De wijkvereniging is niet de enige die activiteiten organiseert in De Blokkendoos. “We verhuren de ruimte ook. Zo zit er bijvoorbeeld één keer per twee weken een kerkgenootschap in. Maar je kunt ook denken aan ruimte voor een vergadering, feestje, de schoolmusical. Het is een multifunctionele ruimte. We kunnen best nog wat vrijwilligers gebruiken om daarin mee te denken en actief te zijn. Al moet ik zeggen dat er al veel mensen een hand uitsteken.”

Jouw organisatie in het zonnetje? Op zoek naar vrijwilligers? Bel HellendoornDoet! 06-28211059 of mail y.posthuma@stichtingdewelle.nl.

!
Afbeelding
De perfecte job: achtbaantester voor Nederlandse pretparken 16 aug, 10:28
Afbeelding
IVN-avondwandeling over de bloeiende heide 15 aug, 12:41
Afbeelding
Volg de workshop Heatpress bij ZINiN: creatief met recyclen! 15 aug, 12:40
Afbeelding
Laat jij je inspireren door Only? 14 aug, 10:21
Afbeelding
GGD: zelftest en thuis blijven bij corona-klachten 13 aug, 15:45
Afbeelding
Erwin Nyhoff en Thijs Kemperink in het Openluchttheater Nijverdal 13 aug, 14:26
Afbeelding
‘Zit Almelo achter de geraniums?’ 13 aug, 14:12
Afbeelding
Energieloket helpt met advies 13 aug, 13:50