Afbeelding
Foto: Johannes Wassenaar

Hellendoorn Open Air een feest voor iedereen

Algemeen

HELLENDOORN - Vrijdag 8 tot en met zondag 10 juli is het weer tijd voor Hellendoorn Open Air. Met een bingo, pubquiz, bierfestival en een varia aan muziek heeft de organisatie er zin in!
De twaalfde editie van het festival start op vrijdag met een bingo. Net als ieder jaar zijn er ludieke prijzen te winnen, zoals een teddybeer van 1,80 meter, 96 toiletrollen en 200 stroopwafels. “En dat is lang niet alles, maar de rest houden we nog even geheim”, zegt mede-organisator en Klepperbloazer Guido Twilhaar. “De aanmeldingen gaan hard, maar er zijn nog plekken.” Mensen die zich nog willen inschrijven voor de pubquiz op zaterdag hebben minder geluk. Alle plekken voor de 156 teams voor de pubquiz zijn inmiddels vergeven. Deze mensen zullen tegen elkaar strijden in categorieën als actualiteiten, muziek en “alles waarvan je dacht dat je verstand had”. Bij de quiz krijgt de winnaar niet alleen een eretitel, want net als voorgaande jaren valt er maar liefst 250 euro contant geld en 250 euro aan Open Air munten te winnen.

Bierfestival

Na het grandioze succes van vorig jaar is er wederom een bierfestival op de zondag. “Dit is vorig jaar voortgekomen uit het 25-jarig bestaan van de Klepperbloazers”, aldus Twilhaar. “Toen hebben we ook twee van onze biertjes geïntroduceerd, de Blonde Johanna en de Klepper Deerne.” Deze biertjes zijn die zondag aan de bar te bestellen, samen met hun jongere broertje De Geuren Tripel. “Daarnaast schenken we nog drie andere speciaalbieren van onze leveranciers. In totaal dus zes speciaalbeiren op tap”, telt de Klepperbloazer.


Foto: Johannes Wassenaar

Feest voor iedereen

Alle drie de avonden zijn gevuld met muziek. “We proberen altijd originele namen te regelen die allround zijn”, vertelt Twilhaar. “Er worden verschillende genres door elkaar gemixt, het feest is voor iedereen.” Dj Chris Deluxe, bekend van landelijke radiostations, draait niet alleen in de ether. Ook op het podium draait hij vrijdag van hiphop naar de classics en scratcht hij zo naar house. Inmiddels bijna huis-dj, dj Lars, sluit daarna de nacht af.
Op de zaterdag zal coverband The Tour de beste platen van de ‘90s tot nu in de mix gooien. Met bijna 200 dansvloervullende hits in hun repertoire gaat het dak er gegarandeerd af. Hierna is het de beurt aan Feest DJ Jochem. “Op een avond met Jochem sta je schouder aan schouder met je buur, loop je kilometers polonaise en knallen de hits je om de oren.”


Foto: Johannes Wassenaar

Helderse Klepperbloazers

Op de zondag zal de organisatie zelf de sfeer erin trompetten. “We gaan er weer een feest van maken zoals u van ons bent gewend!” Een verrassingsact sluit het Helderse festivalweekend af. Wie dat is, wil Twilhaar niet verklappen. Echter wil hij wel een hint geven. “De verrassingsact is lokaal, populair onder de jeugd en iets dat goed bij een biertje past.”

Meer informatie over Hellendoorn Open Air en aanmeldformulieren zijn te vinden op hellendoornopenair.nl.

Tekst: EG-Wél

De parcourscommissie bij de nieuwe Regge-oversteek. Vlnr. Peter Tijhuis, Martijn Schulenburg en Jos Kamp. (Foto: Bas Jongejan)
Regge Survival voegt wedstrijden toe aan programma van 27e editie 7 minuten geleden
De fractie van Awaz (staand uiterst rechts). Zij vroegen de Tweede Kamer om meer aandacht voor de invloed van sociale media op de mentale gezondheid van jongeren.
'Jeugd niet genoeg gerepresenteerd' 6 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 8 uur geleden
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 10 uur geleden
Afbeelding
Column: Oorlogsmaterieel deur de straoten: Heldern vriej! 22 uur geleden
Afbeelding
Vier nieuwe films te zien bij ZINema gisteren
Afbeelding
Gemeente heeft plannen voor Hellendoorn Noord 18 apr, 14:25
Afbeelding
Column: Vakmanschap... 18 apr, 11:46