Afbeelding

NKC ‘51 speelt voor behoud in Overgangsklasse

Algemeen

NIJEVEEN/NIJVERDAL - Zaterdag speelde NKC ‘51 haar laatste wedstrijd van het seizoen tegen ASVD uit Dronten. Nadat beide ploegen op de zevende plaats zijn geëindigd in de competitie moest er in een beslissingswedstrijd uitgevochten worden wie er ook volgend jaar in de Overgangsklasse uit mag komen.

Op neutraal terrein, in Nijeveen, vond deze strijd plaats. Veel Nijverdalse supporters hadden de reis ernaartoe gemaakt. Na een sfeeractie aan NKC ‘51-zijde mocht iedereen zich opmaken voor een spannend wedstrijd, die onder leiding stond van het scheidsrechtersduo J.C. Vries en J. Herikhuisen.

Zowel bij NKC ‘51 als ASVD was de spanning zichtbaar. In de beginfase werd er afgetast. NKC ‘51 opende de score en ASVD maakte direct gelijk. Het was zaak voor NKC ‘51 om ASVD niet in haar spel te laten komen. De formatie uit Dronten beschikt over een jonge, gretige ploeg die moeilijk te stoppen kan zijn als ze in de juiste flow verkeren. NKC ‘51 had nog niet de juiste vorm gevonden en liep zo tegen een achterstand aan. Via 1-3 en 3-5 kwam NKC ‘51 weer langszij bij 5-5. In de resterende tijd scoorden NKC ‘51 en ASVD nog éénmaal waardoor er gerust werd met een tussenstand van 6-6. 

NKC ‘51, dat al weken lang worstelt om een goede tweede helft te spelen, moest nu ook binnen twee aanvallen van ASVD twee doelpunten incasseren, 6-8. NKC ‘51 kon voorkomen dat ASVD verder uitliep. De stand werd weer in evenwicht gebracht bij 8-8 en 9-9. Vanaf dat moment ging het minder bij ASVD, NKC ‘51 pakte deze gelegenheid met beide handen aan. ASVD werd verdedigend goed onder controle gehouden waardoor NKC ‘51 uit kon lopen naar 13-9 met onder andere een waar werelddoelpunt van Gerd Nijkamp. Het scoren aan NKC ‘51-zijde stokte en het moest toezien hoe ASVD dichterbij kroop tot aan 13-12. Op het juiste moment scoorde NKC ‘51 tweemaal, 15-12. Die marge bleef NKC ‘51 volhouden tot aan 16-13 waarna de spannende eindfase aanbrak. NKC ‘51 verzuimde om de voorsprong te vergroten en ASVD kon weer aanhaken bij 16-15, met nog één minuut op de klok. NKC ‘51 gaf ASVD echter geen kans meer om nog tot een aanval te komen en speelde hiermee de wedstrijd volwassen uit. Eindstand 16-15.

Met deze overwinning speelt NKC ‘51 zich veilig in de Overgangsklasse en komt er na vier succesvolle jaren een eind aan het trainerschap van Gert Schorn bij de Nijverdalse club. Komend seizoen staat de selectie onder leiding van Manfred Hofstede en Martin Kamphuis.

Opstelling NKC ‘51 1

Thijs Staarman, Gerd Nijkamp, Daniël Ding, Timo Schippers, Selina Kamp, Anne-Roos Vos, Franca Slettenhaar en Emma Piksen.

!
Afbeelding
De perfecte job: achtbaantester voor Nederlandse pretparken 16 aug, 10:28
Afbeelding
IVN-avondwandeling over de bloeiende heide 15 aug, 12:41
Afbeelding
Volg de workshop Heatpress bij ZINiN: creatief met recyclen! 15 aug, 12:40
Afbeelding
Laat jij je inspireren door Only? 14 aug, 10:21
Afbeelding
GGD: zelftest en thuis blijven bij corona-klachten 13 aug, 15:45
Afbeelding
Erwin Nyhoff en Thijs Kemperink in het Openluchttheater Nijverdal 13 aug, 14:26
Afbeelding
‘Zit Almelo achter de geraniums?’ 13 aug, 14:12
Afbeelding
Energieloket helpt met advies 13 aug, 13:50