Afbeelding
Foto: Mike Rikken

Het is weer bijna tijd voor het Helders Fees

Algemeen

HELLENDOORN - Zondag 14 tot en met zaterdag 20 augustus is het weer tijd voor het Helders Fees. Na een succesvolle herfsteditie is de organisatie blij het wederom in de zomer te kunnen vieren.

“Vorig jaar was een groot succes”, vertelt bestuurslid Bas Bosch. “Het was anders dan anders, want het was in de herfst. Het belangrijkste is dat de mensen en wijzelf ontzettend genoten hebben. Ook voor dit jaar is de Oranjevereniging er weer klaar voor. “Het is iets spannender door personeelstekorten bij leveranciers, maar alles is geregeld.” 


 Foto: Mike Rikken

Activiteiten

Ringsteken, beachvolleybal, het motorspektakel en veel meer activiteiten zijn te zien en te beleven tijdens de feestweek. Op Facebook was te zien dat vooral de Quatsch pubquiz en de bierproeverij erg in trek waren. De inschrijving voor de pubquiz was binnen twee dagen gesloten en de proeverij zat binnen twee uur al vol. “We merken dat mensen er weer zin aan hebben”, vertelt Bosch.

Feestterrein

“Buiten de quiz en proeverij is er nog genoeg te doen”, vertelt het bestuurslid. “En het terrein en tent zijn dit jaar weer gratis te betreden.” Hierover kon nog wel eens verwarring zijn, gezien er vorig jaar met de coronaperikelen tickets werden verkocht voor het evenement. “De biergarten is ook erg populair onder de mensen. Deze gaan we groter maken en op donderdag, vrijdag en zaterdag komen er ook activiteiten en dj’s.


Dirty Daddies bij de herfsteditie van 2021 - Foto: Mike Rikken

Muziek

Aan muziek geen gebrek op de Hofmansweide. Grote namen als Xander de Buisonjé, The Partysquad en de populair Dirty Daddies zijn van de partij. Er is ook ruimte voor lokale artiesten zoals de band Poelepetaten. “Lokale bandjes en artiesten een leuk podium aanbieden doen we al heel lang.” Het beste voorbeeld is volgens Bosch misschien wel dj Hanky Panky. “Hij is sinds jaar en dag onze huis-dj. Hoe hij de tent op z’n kop zet is gewoon geniaal.”

Vrijwilligers

“We verwachten best veel mensen vanwege de bijzondere jaren achter ons”, aldus het bestuurslid. Ongeveer vijfhonderd vrijwilligers zorgen dat het feest draaiende blijft. “We zijn klaar om het Helders Fees te vieren zoals het gevierd hoort te worden.”

Tekst: EG-Wél

Afbeelding
Lees de nieuwe Hart van Hellendoorn-Nijverdal al online 28 minuten geleden
Coach Jan Mensink was teleurgesteld na afloop van de wedstrijd (foto: Wim Beunk).
Heren Het Ravijn treffen De Zaan en verliezen 12 uur geleden
Maak Koningsdag extra gezellig door te profiteren van 20 procent korting op de gehele collectie bij Unique Mode.
Kom extra genieten bij Unique Mode 14 uur geleden
Afbeelding
Koning maakt kennis met talenten Kleurrijk 17 uur geleden
Afbeelding
Vijf films te zien in meivakantie bij ZINema 20 uur geleden
Afbeelding
SVVN speelt gelijk tegen Wilhelminaschool: 0-0 gisteren
Afbeelding
Hertruiters springen zich in de prijzen 23 apr, 21:50
Het begin van Koningsdag vorig jaar. Na de opening door Ewald Aaltink en de burgemeester kon het feest echt beginnen.
Volop vertier tijdens Koningsdag Nijverdal 21 apr, 18:17