Afbeelding
Foto: Mike Rikken

Het is weer bijna tijd voor het Helders Fees

Algemeen

HELLENDOORN - Zondag 14 tot en met zaterdag 20 augustus is het weer tijd voor het Helders Fees. Na een succesvolle herfsteditie is de organisatie blij het wederom in de zomer te kunnen vieren.

“Vorig jaar was een groot succes”, vertelt bestuurslid Bas Bosch. “Het was anders dan anders, want het was in de herfst. Het belangrijkste is dat de mensen en wijzelf ontzettend genoten hebben. Ook voor dit jaar is de Oranjevereniging er weer klaar voor. “Het is iets spannender door personeelstekorten bij leveranciers, maar alles is geregeld.” 


 Foto: Mike Rikken

Activiteiten

Ringsteken, beachvolleybal, het motorspektakel en veel meer activiteiten zijn te zien en te beleven tijdens de feestweek. Op Facebook was te zien dat vooral de Quatsch pubquiz en de bierproeverij erg in trek waren. De inschrijving voor de pubquiz was binnen twee dagen gesloten en de proeverij zat binnen twee uur al vol. “We merken dat mensen er weer zin aan hebben”, vertelt Bosch.

Feestterrein

“Buiten de quiz en proeverij is er nog genoeg te doen”, vertelt het bestuurslid. “En het terrein en tent zijn dit jaar weer gratis te betreden.” Hierover kon nog wel eens verwarring zijn, gezien er vorig jaar met de coronaperikelen tickets werden verkocht voor het evenement. “De biergarten is ook erg populair onder de mensen. Deze gaan we groter maken en op donderdag, vrijdag en zaterdag komen er ook activiteiten en dj’s.


Dirty Daddies bij de herfsteditie van 2021 - Foto: Mike Rikken

Muziek

Aan muziek geen gebrek op de Hofmansweide. Grote namen als Xander de Buisonjé, The Partysquad en de populair Dirty Daddies zijn van de partij. Er is ook ruimte voor lokale artiesten zoals de band Poelepetaten. “Lokale bandjes en artiesten een leuk podium aanbieden doen we al heel lang.” Het beste voorbeeld is volgens Bosch misschien wel dj Hanky Panky. “Hij is sinds jaar en dag onze huis-dj. Hoe hij de tent op z’n kop zet is gewoon geniaal.”

Vrijwilligers

“We verwachten best veel mensen vanwege de bijzondere jaren achter ons”, aldus het bestuurslid. Ongeveer vijfhonderd vrijwilligers zorgen dat het feest draaiende blijft. “We zijn klaar om het Helders Fees te vieren zoals het gevierd hoort te worden.”

Tekst: EG-Wél

!
Afbeelding
Kerstconcert van Twente Zangers in Parkgebouw 1 uur geleden
Afbeelding
Rudolph van Veen geeft tips voor het kerstdiner 4 uur geleden
Afbeelding
Sympathy for the Devil: theater- show voor de Stones-liefhebber 18 uur geleden
Afbeelding
Kom de CoderDojo ervaren en wees cool bij ZINiN 20 uur geleden
Afbeelding
Dagbesteding houdt voor de eerste keer een kerstmarkt 22 uur geleden
Afbeelding
Adventsconcert van ‘Praise the Lord’ gisteren
Afbeelding
Melissa Eshuis maakt debuut 6 dec, 12:15
Afbeelding
NKC ‘51 boekt ook in tweede zaalwedstrijd overtuigende zege 6 dec, 10:15