Afbeelding

Team met Nijverdalse twirlers winnen brons

Algemeen

NIJVERDAL/EINDHOVEN - De Nijverdalse Mylène Noordeloos, Marlynn Beunk en Kyara Beunk hebben vrijdag 29 juli deelgenomen aan het wereldkampioenschap twirlen dat in Eindhoven werd gehouden. Ze mochten deel uitmaken van het nationale pomteam. Hiermee hebben ze een bronzen beker gewonnen.

Door middel van audities zijn de meiden geselecteerd voor het nationale team van de Nederlandse twirlbond (NBTA). Dit zogeheten pomteam bestond uit maar liefst 57 leden uit heel Nederland. Samen trainden zij regelmatig in Utrecht met als einddoel het WK. Hier lieten zij met z’n allen een grootse dansroutine zien dat onder andere werd gekenmerkt door teamwork en het uitbeelden van muzikale effecten. Met het thema ‘Drag queens’ maakte het team indruk op het internationale publiek en de jury. Na afloop ontvingen de teamleden veel complimenten van twirlers van andere landen.

Het Nederlandse team moest strijden tegen zeven landen waaronder de grootste concurrenten Frankrijk en de Verenigde Staten. De VS zijn tweede geworden en Frankrijk werd wereldkampioen. Het WK twirl vond in Eindhoven plaats van 28 t/m 31 juli. Het kampioenschap had eigenlijk in 2020 gehouden moeten worden maar door Corona moest het helaas worden uitgesteld.
Voor Marlynn Beunk was het niet de eerste keer dat ze op een internationaal kampioenschap stond. In 2019 deed ze mee in het Nederlandse team op het Europees kampioenschap showtwirl waar ze een tweede plek bereikte.

Afbeelding
Hertruiters springen zich in de prijzen 9 uur geleden
Het begin van Koningsdag vorig jaar. Na de opening door Ewald Aaltink en de burgemeester kon het feest echt beginnen.
Volop vertier tijdens Koningsdag Nijverdal 21 apr, 18:17
Overal in de gemeente zijn volop activiteiten voor kinderen én volwassenen.
Koningsdag Marle 21 apr, 14:16
Afbeelding
Winkelen bij Voedselbank Hellendoorn 21 apr, 11:46
Naast alle activiteiten buiten, is er binnen in de HOi-studio van alles te beleven.
Koningsdag bij HOi is 'Samen Oranje' 21 apr, 10:10
Afbeelding
Eschlanderkapel Hellendoorn organiseert een fietstocht voor de hele familie 20 apr, 19:26
Tafereel uit de bevrijdingsstraat in het Memory Vrijheidsmuseum. Het ontbijt zal plaatsvinden in de centrale hal, maar ontbijters kunnen het museum wel bezoeken. (Foto: MVM)
Meld je volgende week aan voor bevrijdingsontbijt 20 apr, 14:13
Afbeelding
Zonnebloem 75 jaar 20 apr, 12:00