Er is veel te zien deze zomer!
Er is veel te zien deze zomer!

IVN-avondwandeling over de bloeiende heide

Algemeen

De IVN organiseert op woensdag 17 augustus een 2 uur durende avondwandeling over de Sallandse Heuvelrug. De Sallandse Heuvelrug heeft de grootste aaneengesloten oppervlakte droge heide van Noordwest-Europa. 

NIJVERDAL - Met IVN-gidsen wordt er naar het uitkijkpunt gelopen waar een wijds uitzicht is over de bloeiende struikheide. Bijen bezoeken de heide om er een waardevolle bijenhoning van te maken, maar er leven ook mierenleeuwen en bijenwolven. Ook een aantal bijzondere vogelsoorten voelt er zich thuis, evenals de Zandhagedis. Hoe ziet de heide er dit jaar uit? Slaat het Heidehaantje (een kevertje) dit jaar weer toe? Wandel mee om dit en nog veel meer te ontdekken.

Het vertrek voor deze wandeltocht is om 19.00 uur vanaf Buitencentrum Sallandse Heuvelrug, Grotestraat 281, 7441 GS Nijverdal. Er zijn geen kosten aan verbonden maar een vrijwillige bijdrage is welkom. Bezoek voor meer informatie de website of contacteer Hanneke van Schooten op 06-1789 1557.

De IVN is het instituut voor natuureducatie en heeft als doel om mens en natuur te verbinden door middel van het organiseren van natuuractiviteiten, cursussen, projecten en campagnes. Zij laten mensen graag op een mooie manier kennismaken met de bijzondere natuur in de regio. Kijk voor meer informatie over deze boeiende avondwandeltocht én andere activiteiten de komende tijd ook eens op de website: www.ivn.nl/hellendoorn-nijverdal 

!
Afbeelding
Gezocht: varianten van het woord suikerbrood gezocht 8 minuten geleden
Afbeelding
Doneer speelgoed voor “Help Sint Helpen” 16 uur geleden
Afbeelding
Bezoek cabaretier Chris Verlaan in ZINiN Theater 18 uur geleden
Afbeelding
Europese top speelt waterpolo in Nijverdal 22 uur geleden
Afbeelding
Met Museum-Plus bus naar Fries museum gisteren
Afbeelding
‘Uniek combinatie van La Bloemen en ‘Les Hommes’’ 24 sep, 20:05
Afbeelding
‘We hebben onze doelen wel behaald’ 24 sep, 18:05
Afbeelding
Gezellige ‘fancy vintage fair’ Reggewijs 24 sep, 13:52