Dit jaar kan het houtdorp eindelijk weer gehouden worden.
Dit jaar kan het houtdorp eindelijk weer gehouden worden.

Het houtdorp zoekt jonge timmeraars!

Algemeen

Dinsdag 23 tot en met vrijdag 26 augustus bouwen kinderen wederom een nederzetting in de Prinsessenwijk. Het zogenoemde Houtdorp is al vele jaren een begrip. Volgens de organisatie belooft ook de veertigste editie een mooi evenement te worden.

NIJVERDAL - Na twee houtloze jaren kan de veertigste editie eindelijk plaatsvinden. Het thema van dit jaar is ‘Sport en Spel’. De parkeerplaats naast wijkgebouw Ons Erf zal transformeren van een palletparkeerplaats naar een heus dorp. Op de dinsdag van het event wordt er al een burgemeester aangewezen in Pallet Town.

De kinderen zullen dinsdagochtend beginnen met het bouwen van de hutjes. “Ouders en kinderen hebben er zin in!”, zegt voorzitter Mirella Hiddink. Naast het bouwen kunnen de timmerjongens en -meisjes nog meer verwachten. “Woensdagmiddag is er een kijkmiddag voor ouders, opa’s en oma’s”, aldus Hiddink. Verder zal er in de avond nog een DJ draaien en kunnen de kinderen logeren in het wijkgebouw.

Verrassing en aanpassing
Na een ontbijtje bij Ons Erf zal er een korte pauze zijn op de donderdagochtend. ‘s Middags is er een verrassingsmiddag. Wat het precies inhoudt, wil de voorzitter niet verklappen. “Dat blijft natuurlijk nog even een verrassing.” Op de vrijdag zal er in de ochtend nog aantal uren zijn voor aanpassingen of toevoegingen aan de bouwsels. Daarna is het tijd voor de prijsuitreiking.

Jury
Het bouwen van de houten constructies is niet alleen voor de lol, er vallen namelijk ook prijzen te winnen. Iedere editie kijkt de jonge burgemeester Houtdorp de hutjes na. “Samen met EVE Architecten wordt dan bepaald wie de winnaars zijn geworden. Er zijn drie prijsjes te winnen, met als hoofdprijs de wisselbeker”, legt Hiddink uit. De coverband Str8ahead zal als afsluiting ‘op de planken staan’. Daarna zal het kleine dorpje in de Prinsessenwijk verdwijnen tot de volgende editie.

Aanmelden
Opgeven voor het timmeravontuur kan via voorzitter Mirella Hiddink door een mail te sturen naar Mirel7@msn.com. Voor leden van de wijkvereniging kost dit €6,50. Niet leden betalen €7,50.

Afbeelding
Het houtdorp is elk jaar wee een geslaagde week voor de jeugd. Onder: de burgemeester van Houtdorp 2019
Het begin van Koningsdag vorig jaar. Na de opening door Ewald Aaltink en de burgemeester kon het feest echt beginnen.
Volop vertier tijdens Koningsdag Nijverdal 21 apr, 18:17
Overal in de gemeente zijn volop activiteiten voor kinderen én volwassenen.
Koningsdag Marle 21 apr, 14:16
Afbeelding
Winkelen bij Voedselbank Hellendoorn 21 apr, 11:46
Naast alle activiteiten buiten, is er binnen in de HOi-studio van alles te beleven.
Koningsdag bij HOi is 'Samen Oranje' 21 apr, 10:10
Afbeelding
Eschlanderkapel Hellendoorn organiseert een fietstocht voor de hele familie 20 apr, 19:26
Tafereel uit de bevrijdingsstraat in het Memory Vrijheidsmuseum. Het ontbijt zal plaatsvinden in de centrale hal, maar ontbijters kunnen het museum wel bezoeken. (Foto: MVM)
Meld je volgende week aan voor bevrijdingsontbijt 20 apr, 14:13
Afbeelding
Zonnebloem 75 jaar 20 apr, 12:00
Afbeelding
Lentewandeling met Natuurmonumenten 20 apr, 10:05