Afbeelding

Vier ondernemingen slaan de handen ineen voor masterclass

Algemeen

HELLENDOORN - Onze gemeente staat bekend om zijn veelbezochte mountainbikepaden, ook bij lokale kenners. Vier ondernemingen slaan de handen ineen en geven tips en tricks, van basis tot gevorderd. “We delen onze MTB-passie tijdens deze sessies.” Zaterdag 8 oktober is de eerste officiële masterclass.

“In 2021 zijn we gestart met clinics”, vertelt personal trainer Jordy van Rhee. In samenwerking met Total Bikefitting, Herman Beleef Fietsen en FL Company Coach wilde hij dit meer verdiepen. “Eerder was het even handje schudden, mountainbiken, een paar goede tips en misschien een snelle boterham”, vertelt Van Rhee. “Op zich al leerzaam, maar we hebben het nu echt beter aangekleed.”

“De gedachte is: we gaan van begin tot eind”, vervolgt hij. “Hoe maak ik mijn fiets schoon en hoe smeer ik mijn ketting, dat is nog niet zo spannend.” Toch gaat het volgens hem vaak al mis bij deze simpele dingen. “Draaiende onderdelen van je fiets schoonmaken met een te harde straal water is niet goed voor de lagers, maar het gebeurt echt te vaak.” De workshops van de masterclass zullen niet bij de basis blijven, ook de beste fietsafstelling en bikefitting worden door de MTB-experts behandeld. “Mensen stellen de fiets vaak in op tijdelijk comfort, niet op het beste voor hun lichaam en veiligheid. Na de workshops volgt het sportieve gedeelte.


Bij de Masterclass MTB is er ook oog voor het onderhoud van de fiets.

“We stappen niet meteen met z’n allen op de fiets. We zetten eerst een klein hindernisparcours uit om te kijken naar elkaars behendigheid en techniek. “Hier kunnen we soms al van een 7 een 8 maken, zeg ik altijd”, aldus Van Rhee. De trainer geeft een simpel voorbeeld. “Sommigen pakken hun bidon met rechts, dan heb je alleen een hand bij je voorrem. Als je plots moet remmen, klap je zo over je stuur.” Na het korte parcours met tips en behendigheidstraining is het tijd voor de paarse route op de Sallandse Heuvelrug. “Niet iedereen heeft hetzelfde tempo, maar we respecteren elkaar en oud-profs leren soms nog van de lokale amateur.”

Als afsluiting zal men wat eten in het Wielercafé van Herman Beleef Fietsen. “Daar bespreken deelnemers niet alleen hun passie voor mountainbiken.” Wat de organisatoren bij de try-out van de masterclass zagen, is dat mensen gaan netwerken. Ondernemers leren elkaar of potentiële klanten kennen, zonder pak en powerpointpresentatie. “En daarnaast is het natuurlijk gezellig om de dag met z’n allen af te sluiten.”

De kosten voor de vier uur durende masterclass bedragen 75,- euro. Meer informatie, aanmeldingen en overige vragen gaan via het Facebookevenement ‘MTB Masterclass’ van Herman Beleef Fietsen of jofit.info@gmail.com. Niet bekend op de online wegen? Bel of app je aanmelding door via Jordy van Rhee op het telefoonnummer 06 22 49 50 42 of Frank Landhuis op 06 81 94 88 05.

Tekst: EG-Wél

!
Afbeelding
Gezocht: varianten van het woord suikerbrood gezocht 28 minuten geleden
Afbeelding
Doneer speelgoed voor “Help Sint Helpen” 16 uur geleden
Afbeelding
Bezoek cabaretier Chris Verlaan in ZINiN Theater 18 uur geleden
Afbeelding
Europese top speelt waterpolo in Nijverdal 22 uur geleden
Afbeelding
Met Museum-Plus bus naar Fries museum gisteren
Afbeelding
‘Uniek combinatie van La Bloemen en ‘Les Hommes’’ 24 sep, 20:05
Afbeelding
‘We hebben onze doelen wel behaald’ 24 sep, 18:05
Afbeelding
Gezellige ‘fancy vintage fair’ Reggewijs 24 sep, 13:52