Children Having Fun And Balancing On Tree In Fall Woodland
Children Having Fun And Balancing On Tree In Fall Woodland Foto: monkeybusinessimages

Toerist in eigen achtertuin

Algemeen

SALLANDSE HEUVELRUG - Genieten van het bos en de heide, de prachtige vergezichten, landschappen en de dynamische rivier De Regge. Vanaf zaterdag 1 oktober tot en met 8 oktober wordt de natuur nog meer in het zonnetje gezet tijdens de Beleefweek. “Ontdek het Nationaal Park.”

“De Beleefweek is een ontdekkingstocht door een groot gebied. Van Ommen tot Diepenheim en van Raalte tot Almelo. Er worden meer dan 40 activiteiten georganiseerd, waarvan 20 speciaal en alleen te boeken in deze week. Uniek dus!“, aldus Lilian Dieben, coördinator educatie & communicatie in het gebied.

Hellendoorn

Het is de allereerste Beleefweek voor inwoners van de gemeente Hellendoorn en omgeving. Projectmedewerkster Tina Rozendal - van der Meer zegt dat het project vooral bedoeld is voor de mensen uit deze streek. “Toeristen weten de prachtige heide en bossen te vinden, maar lokaal weten mensen soms niet wat de heuvelrug allemaal te bieden heeft. “We organiseren trouwens niet alleen leuke activiteiten, maar we zijn ook druk bezig met informeren. Hierbij zit ook een stukje bewustwording”, aldus de projectmedewerkster.


NIJVERDAL - HOLTEN - Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug, de heide staat in bloei. Foto: Lenneke Lingmont Fotografie AUG 2019 - Lenneke Lingmont

Ploggen

Een goed voorbeeld van bewust worden is “ploggen”, op een actieve manier zorgen voor een schone natuur. Op de eerste dag van de Beleefweek wordt er zwerfafval uit de Regge gevist. Dit gaat zowel per kano als via de oevers. De Wilgenweard stelt gratis kano’s beschikbaar. Eerdere “plogsessies” vanuit dit activiteitencentrum leverende wel veertig tot vijftig vuilniszakken aan zwerfafval per editie op. “Klimaatadaptatie en biodiversiteit lijken voor sommige mensen een verwegshow”, aldus Rozendal - van der Meer. “Door het iets lokaler te maken, willen we deze begrippen verduidelijken.”

Betrokkenheid

Of mensen nou de handen uit de mouwen steken, graag geïnformeerd willen worden of gewoon een dagje lokaal willen ontspannen, dat maakt volgens de projectmedewerkster niks uit. Iedereen is welkom. “Het gaat om een stukje betrokkenheid.” Voor zowel jong als oud is er van alles te doen. Bekijk het uitgebreide aanbod op www.sallandseheuvelrug.nl/beleefweek. Vragen over activiteiten kunnen ook gesteld worden bij Toeristisch Bureau Hellendoorn in het Huis voor Cultuur en Bestuur, of telefonisch via 0548-612729.

Tafereel uit de bevrijdingsstraat in het Memory Vrijheidsmuseum. Het ontbijt zal plaatsvinden in de centrale hal, maar ontbijters kunnen het museum wel bezoeken. (Foto: MVM)
Meld je volgende week aan voor bevrijdingsontbijt 1 uur geleden
Afbeelding
Zonnebloem 75 jaar 3 uur geleden
Afbeelding
Lentewandeling met Natuurmonumenten 5 uur geleden
Afbeelding
Bas Leusenkamp plaats zich voor Nederlands kampioenschap 7 uur geleden
The Fortunate Sons zetten Koningsplein Hellendoorn zaterdag 27 april helemaal op zijn kop.
The Fortunate Sons op Schapenmarkt 20 uur geleden
De parcourscommissie bij de nieuwe Regge-oversteek. Vlnr. Peter Tijhuis, Martijn Schulenburg en Jos Kamp. (Foto: Bas Jongejan)
Regge Survival voegt wedstrijden toe aan programma van 27e editie 21 uur geleden
De fractie van Awaz (staand uiterst rechts). Zij vroegen de Tweede Kamer om meer aandacht voor de invloed van sociale media op de mentale gezondheid van jongeren.
'Jeugd niet genoeg gerepresenteerd' 19 apr, 11:56
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 19 apr, 10:07