Foto:  Dutchmen Photography / Shutterstock.com
Foto: Dutchmen Photography / Shutterstock.com

Preek van de leekdienst met Gert-Jan Segers

Algemeen

HOLTEN -In kerkelijk centrum de Kandelaar wordt op zondagavond 9 oktober een “preek van de leekdienst” gehouden. De preek wordt gehouden door Gert Jan Segers, fractievoorzitter van de CU in de tweede kamer. Het thema van de preek is: “De verloren zoon en het verhaal van Nederland”.

De afgelopen eeuw hebben we grote welvaartstijgingen meegemaakt en een ongekende technologische ontwikkeling. Het gaat ogenschijnlijk beter dan ooit. Maar tegelijk groeit een gevoel van eenzaamheid en ontworteling. Veel Nederlanders maken zich zorgen, over de groeiende ongelijkheid, het klimaat, het landsbestuur, de prestatiemaatschappij en de veelheid aan culturele veranderingen. Ze zijn somber over de toekomst.

Wat betekent het verhaal van de verloren zoon in deze tijd? Hoe kunnen we een gemeenschappelijk thuis vormen waarin mensen elkaar in alle verscheidenheid kennen en vasthouden? In zijn preek zoekt Gert-Jan Segers naar antwoorden en schetst hij een samenleving mét aandacht voor elkaar.

De dienst wordt gehouden in kerkelijk centrum de Kandelaar aan de Stationsstraat 4 in Holten. Na afloop is er gelegenheid tot het stellen van vragen. De dienst begint om 19.00 uur.

Afbeelding
Dansclub Hulsen houdt weer een dansavond 2 uur geleden
Op 4 mei, de vlag halfstok vlaggen van 18.00 uur tot zonsondergang. Tijdens Bevrijdingsdag de vlag, zonder oranje wimpel, vlaggen.
Gemeente Hellendoorn staat stil bij 4 en 5 mei 4 uur geleden
Afbeelding
'Wat bezielt je' aflevering over Vrouwen in het Verzet 6 uur geleden
Verspieders Express houdt drie activiteiten rondom de Nacht van Gebed.
Drieluik activiteiten rond de Nacht van Gebed van Verspieders Express 8 uur geleden
Afbeelding
Column Gerdien op de thee bij André Gorter 21 uur geleden
Afbeelding
Taboedoorbrekend: lezing over de menopauze 22 uur geleden
Afbeelding
Koningsdag 2024 in Nijverdal FOTO'S 2 mei, 14:22
Afbeelding
Ridderstrijd geopend 2 mei, 11:23