Meer doen met minder geld is ook voor de gemeente Hellendoorn een flinke uitdaging.
Meer doen met minder geld is ook voor de gemeente Hellendoorn een flinke uitdaging.

Geld voor innovatie in sociaal domein

Algemeen

HELLENDOORN - Het sociaal domein omvat voor de gemeente Hellendoorn een breed pakket aan taken en uitdagingen op het gebied van werk, inkomen, zorg en ondersteuning. Het is ook een flinke kostenpost op de jaarlijkse begrotingen. Meer doen met minder investeringen is daarom het devies. Om creativiteit op dit vlak te stimuleren heeft de gemeente een speciaal Innovatiefonds in het leven geroepen. Er is in totaal 75.000 euro beschikbaar voor het vinden van innovatieve oplossingen. Het gaat om dingen slimmer, beter, anders en door samenwerking aan te pakken.

De gemeente Hellendoorn staat open voor nieuwe ideeën en initiatieven van verenigingen, stichtingen en ondernemers om kwetsbare mensen in Hellendoorn te helpen. Uitgangspunt is dat iedereen mee moet kunnen doen in de lokale samenleving en dat ze hun talenten kunnen gebruiken. Verder wil de gemeente stimuleren dat ouderen zo lang mogelijk thuis kunnen wonen. Het innovatiefonds wil goede ideeën stimuleren die bijdragen aan deze beide doelen. Er zijn in de regio ook al de nodige voorbeelden van mooie initiatieven. Bijvoorbeeld voetbalverenigingen die een team opzetten voor mensen met een beperking, bedrijven die eenzame mensen in contact willen brengen met buurtgenoten. Het idee is om verbindingen te zoeken tussen organisaties en initiatiefnemers. Wanneer twee partijen elkaar gevonden hebben kunnen zij geld krijgen uit dit Innovatiefonds Sociaal Domein om hun activiteit op te starten. De gemeente Hellendoorn hoopt dat er creatieve ideeën voortvloeien uit het fonds.

“We zijn op zoek naar echt vernieuwende ideeën”, vertelt wethouder Annemarie Dubbink. “We hopen dat inwoners, bedrijven, verenigingen en stichtingen samenwerken om nieuwe initiatieven te realiseren. Met het innovatiefonds kan de gemeente hen hierbij helpen”. Een idee moet er in ieder geval aan bijdragen dat (kwetsbare) inwoners van de gemeente zelfredzamer worden, zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen blijven wonen en mee kunnen doen naar vermogen.

In totaal is er 75.000,- euro beschikbaar voor nieuwe projecten. De gemeente heeft ook enkele verdere kaders geformuleerd. Minimaal twee partijen dienen gezamenlijk de aanvraag in te dienen waarvan er minimaal één gevestigd moet zijn in de gemeente Hellendoorn. Aanvragen kunnen worden ingediend van 17 oktober tot en met 13 november 2022 en per aanvraag is er een maximum subsidiebedrag van 18.750 euro. beschikbaar. Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente. Hier kan men ook de flyer voor het innovatiefonds downloaden en hier is vanaf 17 oktober ook het aanvraagformulier te vinden.

www.hellendoorn.nl/innovatiefonds

Er zijn vijf themasessies te volgen over mentale gezondheid, mediawijsheid, voeding, bewegen en slapen.
Gezond Leven is Kinderspel: themabijeenkomst voor ouders 1 uur geleden
Afbeelding
Lees de nieuwe Hart van Hellendoorn-Nijverdal al online 2 uur geleden
Afbeelding
'Priscilla': Leven naast Elvis allesbehalve een sprookje 14 uur geleden
Afbeelding
Het einde is in zicht 22 uur geleden
Afbeelding
Creatieve inloopochtend voor minima 8 mei, 07:59
Afbeelding
Toneelvoorstelling 'In de Lift' te zien in het ZINiN Theater 7 mei, 19:38
Afbeelding
Een pittige thuiswedstrijd voor NKC '51 1 7 mei, 17:53
Afbeelding
Risico om te degraderen groter voor SVVN na verlies 7 mei, 16:05