De film verhaalt over de Zuid-Koreaanse jeugdvrienden Nora en Hae Sung, die uit elkaar worden gerukt als de familie van Nora naar Canada emigreert.
De film verhaalt over de Zuid-Koreaanse jeugdvrienden Nora en Hae Sung, die uit elkaar worden gerukt als de familie van Nora naar Canada emigreert.

ZINema Filmhuis: Past Lives

Cultuur

NIJVERDAL - ZINema vertoont op dinsdag 6 februari de filmhuisfilm ‘Past Lives’. Een film met diverse draaideurmomenten en een unieke reis door tijd en emoties. 

Als de onafscheidelijke jeugdvrienden Nora en Hae Sung uit elkaar worden gerukt als Nora’s familie vanuit Zuid-Korea naar Canada emigreert, komt Hae Sung vast te zitten in zijn eerste emotionele draaideur van het leven als hij zijn eerste grote liefde verliest. Pas twaalf jaar later krijgen zij weer contact met elkaar via Facebook en Skypen ze regelmatig met elkaar, al zijn dat soms ongemakkelijke momenten. Even staan Hae Sung en Nora weer in dezelfde draaideur, maar de fysieke afstand tussen het maakt alles moeizaam. Nog eens twaalf jaar ontmoeten ze elkaar dan eindelijk in New York, maar intussen is Nora met de Amerikaanse schrijver Arthur getrouwd. De week die Hae Sung doorbrengt met Nora én Arthur, blijkt allesbepalend te zijn voor de rest van hun levens en leidt tot een van de mooiste en meest overdonderende slotscènes van het jaar 2023. 

De film wordt op dinsdag 6 februari om 20.00 uur vertoond. Kaarten voor ‘Past Lives’ kosten 9 euro en zijn te bestellen via www.zinin.com of af te halen bij de kassa van de Tourist Info in Nijverdal. Telefonisch bestellen kan ook via 0548-624489.

Manuela Nzenge
'Special One' Manuela gaat met Peter Douglas theater in 14 uur geleden
Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 18 mei, 13:45
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11