Naast alle activiteiten buiten, is er binnen in de HOi-studio van alles te beleven.
Naast alle activiteiten buiten, is er binnen in de HOi-studio van alles te beleven.

Koningsdag bij HOi is ‘Samen Oranje’

Cultuur

NIJVERDAL - Op Koningsdag, zaterdag 27 april, staan de uitzendingen van HOi fm de hele dag in het teken van ‘Samen Oranje’ en draaien ze alleen Nederlandse producties. Dit betekent niet puur Nederlandstalige muziek, maar alle muziek uit ons mooie kikkerland.

“Normaal gesproken hebben we de hele zaterdag live-uitzendingen, zoals Reggebreed, de Gouden Terugblik en HOi fm sport, maar deze speciale zaterdag vraagt om een andere aanpak”, vertelt programmaleider Hans van Petersen. “We hebben dit al vaker gedaan, maar onze nieuwe studio op Nijverdal, middenin het oranje feestgedruis geeft er natuurlijk wel een extra dimensie aan. De hele dag draaien we Nederlandse producties, van Vader Abraham en Herman van Veen tot Dennis van Dam en van Golden Earring tot Direct.”

Van 9.00 tot 19.00 uur zenden de vrijwilligers live uit, waarbij diverse gasten aanschuiven. Zo zijn voor de uitzenduren van HOi fm sport, van 14.00 tot 17.00 uur, alle gedecoreerden (de mensen die ‘s morgens een lintje kregen) van harte uitgenodigd in de studio om hun verhaal te doen. “We weten natuurlijk nog niet wie dat precies zijn, of hoeveel, maar ze zijn van harte welkom in de studio. Andere gasten zijn natuurlijk ook welkom. De bibliotheek en het Huis voor Cultuur en Bestuur zijn die dag gesloten, maar via de zijingang aan de kant van het carillon kunnen de mensen binnenkomen. Dit is zeker belangrijk voor de luisteraars die een doosje heerlijke tompoucen winnen, anders kunnen we deze lekkernij niet overhandigen.”

Elk uur zal Oranjefan Wilbert Slooijer, welbekend van de Royals Verzamelbeurs, een koninklijke vraag stellen en onder de goede antwoorden wordt een doosje Jumbo Koningsdag tompoucen verloot. Het belooft dus een lekker en gezellige Koningsdag te worden in de studio!

“Iedereen kan verzoeknummers indienen, we zijn de hele dag bereikbaar via het bekende telefoonnummer. Mensen mogen nu al verzoekjes aanvragen, maar op Koningsdag zelf kan dat natuurlijk ook.” Verzoeknummers (alleen Nederlandse producties) kun je aanvragen door te bellen of appen met 0548 620 640.

Bezoekers en winnaars van de prijsvraag die elk uur gesteld wordt, kunnen op Koningsdag via de zijingang (aan de kant van het carillon) van het Huis voor Cultuur en Bestuur bij de studio komen.

Manuela Nzenge
'Special One' Manuela gaat met Peter Douglas theater in 19 uur geleden
Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 18 mei, 13:45
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11