De bewoners van Grasklokje 1-3 hebben een tuin, maar deze kan wel een opknapbeurt gebruiken.
De bewoners van Grasklokje 1-3 hebben een tuin, maar deze kan wel een opknapbeurt gebruiken.

Eieren- en cakeverkoop voor Grasklokje 1-3

Human Interest

NIJVERDAL - Grasklokje 1-3 van de Twentse zorgcentra in Nijverdal zijn momenteel druk bezig met geld inzamelen voor de tuin van hun bewoners, zodat zij hier veilig kunnen spelen en genieten van het buitenleven. Zij zijn gestart met diverse acties om geld op te halen. Zij hebben 100 eieren gekregen van Rademaker’s pouliersbedrijf in Nijverdal om te verkopen. Daarnaast hebben zij 30 cakemixen gekregen van de Jumbo Kuperserf in Nijverdal, deze worden met de bewoners gebakken en verkocht. 

Het is voorjaar. Het zonnetje gaat zich steeds vaker laten zien, de lammetjes dartelen in de wei en de kuikentjes komen uit hun ei. De bloemetjes gaan groeien en uiteindelijk mooi bloeien. Wat een mooie tijd om naar buiten te gaan. Dit vinden de bewoners van het Grasklokje 1-3 in Hulsen/Nijverdal ook. Binnen het Grasklokje wonen momenteel negen mensen met een (zeer) ernstige verstandelijke en lichamelijke beperking. Zij hebben een tuin achter het huis, echter kan deze wel een opknapbeurt gebruiken en kan deze op dit moment niet functioneel ingezet worden. 

Bewoners, familie, begeleiders en vrienden van Grasklokje 1-3 zijn samen bezig met geld inzamelen om de tuin mooi in te kunnen richten. Dit willen zij op verschillende manieren doen. 

schommelen, grasklokje, nijverdal

Zo willen zij eieren gaan beschilderen, samen met de verschillende bewoners, en deze gaan verkopen. Zes stuks voor 4 euro, deze kunnen worden opgehaald aan het Grasklokje 1-3. Ook zullen zij de buurt rondgaan met de eieren. Mochten zij nog niet langs zijn gekomen, dan zijn mensen vrij om langs te komen om te kijken of er nog voorraad is. 

Daarnaast gaan ze cakes bakken met de bewoners. Een cake kost 4,50 euro en is te bestellen door een mailtje te sturen naar grasklokje1-3@detwentsezorgcentra.nl

Ook wordt er gevraagd of mensen nog lege flessen hebben, zodat het team deze kan inleveren. Deze kunnen bij het Grasklokje worden ingeleverd door de tas met lege flessen aan de deur te hangen. 

De komende tijd zullen er nog meer acties worden gehouden waarbij zij geld kunnen inzamelen voor het opknappen van de tuin. Liever gewoon geld doneren? Daar zijn ze natuurlijk ook erg blij mee. Doneren kan via de website Doneeractie: www.doneeractie.nl/tuin-voor-grasklok je-1-3/-88687 

Afbeelding
'Priscilla': Leven naast Elvis allesbehalve een sprookje 2 uur geleden
Afbeelding
Het einde is in zicht 9 uur geleden
Afbeelding
Creatieve inloopochtend voor minima 14 uur geleden
Afbeelding
Toneelvoorstelling 'In de Lift' te zien in het ZINiN Theater 7 mei, 19:38
Afbeelding
Een pittige thuiswedstrijd voor NKC '51 1 7 mei, 17:53
Afbeelding
Risico om te degraderen groter voor SVVN na verlies 7 mei, 16:05
Afbeelding
Van hoog naar laag: ontdek de Sallandse Heuvelrug per fiets! 7 mei, 13:21
De Oude Twentse weg loopt al eeuwen door de gemeente Hellendoorn en was al in de dertiende eeuw een belangrijke verbinden tussen Twente en Zwolle.
HKHN verzorgt lezing over de stokoude Twentseweg 4 mei, 18:01