Afbeelding
Foto: Leonie Smit

College kiest voor variant met twee bruggen over N35

Politiek

Het college van burgemeester en wethouders vraagt instemming van de gemeenteraad om 'variant 3' te gebruiken voor de uitwerking van de verbinding over de N35 tussen Nijverdal en Haarle. Deze verbinding maakt deel uit van een pakket maatregelen dat de veiligheid rond de N35 op dit traject belangrijk verbetert. 'Variant 3', de zogenoemde verbrede variant, betekent een tweetal fietsbruggen. Eén bij de Oude Deventerweg over alleen de N35 en één ter hoogte van de Sallandse Berg over zowel de N35 als het spoor. Tegelijk wordt een aantal fiets- en voetgangersverbindingen verbeterd.

In de afgelopen periode heeft een drietal varianten op tafel gelegen. Zowel de commissie Grondgebied als ook inwoners en belangenorganisaties hebben in februari hun inbreng gehad. Veel stakeholders als bijvoorbeeld fiets- en wandelorganisaties en Staatsbosbeheer hadden een duidelijke voorkeur voor variant 3. 
Met variant 3 kan een groot aantal gemeentelijke ambities worden gerealiseerd. Zo wordt de barrièrewerking van de N35  verminderd, de F35 doorgetrokken naar de Paarse Poort en de Paarse Poort wordt versterkt als toeristisch trefpunt. Dat laatste moet resulteren in positieve effecten voor de economie in Nijverdal en Haarle. 
Als de gemeenteraad toestemming geeft, volgt een uitwerking waarin uitvoering en financiering aan de orde komen. Daarbij spelen provinciale en landelijke bijdragen voor zowel de F35 als de verbetering van de veiligheid van de N35 een belangrijke rol. Op grond van deze uitwerking neemt de raad dan een definitief besluit

Coach Jan Mensink was teleurgesteld na afloop van de wedstrijd (foto: Wim Beunk).
Heren Het Ravijn treffen De Zaan en verliezen 9 uur geleden
Maak Koningsdag extra gezellig door te profiteren van 20 procent korting op de gehele collectie bij Unique Mode.
Kom extra genieten bij Unique Mode 12 uur geleden
Afbeelding
Koning maakt kennis met talenten Kleurrijk 14 uur geleden
Afbeelding
Vijf films te zien in meivakantie bij ZINema 17 uur geleden
Afbeelding
SVVN speelt gelijk tegen Wilhelminaschool: 0-0 21 uur geleden
Afbeelding
Hertruiters springen zich in de prijzen 23 apr, 21:50
Het begin van Koningsdag vorig jaar. Na de opening door Ewald Aaltink en de burgemeester kon het feest echt beginnen.
Volop vertier tijdens Koningsdag Nijverdal 21 apr, 18:17
Overal in de gemeente zijn volop activiteiten voor kinderen én volwassenen.
Koningsdag Marle 21 apr, 14:16