Afbeelding

Heren G.V. Fysion turnen eerste plaatsingswedstrijd

Sport

ZWOLLE - De heren van G.V. Fysion Nijverdal en Achilles Almelo turnden in het weekend van 20 en 21 januari hun eerste plaatsingswedstrijd in Zwolle. Beide clubs werken nu al een jaar succesvol samen.

Zaterdag was het de beurt aan Tim Wolthuis en Bas Leusenkamp om hun eerste individuele landelijke plaatsingswedstrijd te turnen. Beide heren zijn gepromoveerd naar de tweede divisie en kregen dus een mooie uitdaging voor dit seizoen. Tim mocht de ochtend aftrappen en liet zien zijn oefeningen goed uit te kunnen turnen. Op vloer behaalde hij zelfs de hoogste score. Hij eindigde uiteindelijk als 19e. Bas mocht vervolgens laten zien hoe hij ervoor stond. Ook hij turnde een stabiele wedstrijd en scoorde twee toestellen in de top 7. Hij eindigde als 5e in zijn baan.

Zondagochtend mocht Rowan van den Dool het spits afbijten. Hij heeft een keurige wedstrijd geturnd en samen met zijn team werd hij eerste. ‘s Middags waren Milo van den Brink, Jurre Nijland en Kian van Mastrigt aan de beurt. Dit seizoen voor het eerst in de bovenbouw. Ze turnden netjes alleen hadden ze wat moeite met het aanpassen van hun toestellen. Milo eindigde op plaats 23, Jurre werd 25e en Kian 27e. Ze zijn een ervaring rijker en nemen leerpunten mee voor hun volgende wedstrijd.

Ook Boudewijn Verweij turnde die middag zijn wedstrijd. Na een jaar geen wedstrijden was het even spannend. Boudewijn heeft het netjes gedaan en ging met een zilveren medaille naar huis.

Aan het eind van de middag was het de beurt aan de junioren en senioren. Het juniorenteam bestond uit Sylvan Elink Schuurman, Coen Knapen, Sander Lucas, Gijs Wolthuis en Maurice Heuver. Alle heren lieten over het algemeen nette oefeningen zien met hier en daar een verbeterpunt. Bij de senioren turnde Timon van Norden zijn wedstrijd. Ook voor hem was het na een jaar rust weer even wennen. Op alle toestellen liet hij goede oefeningen zien. Timon eindigde op plaats 8.

De trainers zijn trots op de prestatie die de heren hebben geleverd. Nu gaan ze bezig voor de volgende wedstrijd.

Manuela Nzenge
'Special One' Manuela gaat met Peter Douglas theater in 19 uur geleden
Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 18 mei, 13:45
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11