Afbeelding

Valse herstart voor SVVN

Sport

NIJVERDAL - SVVN hervatte afgelopen zaterdag de competitie na de winterstop met een thuiswedstrijd tegen VV Daarlerveen. Het was de enige tegenstander die SVVN nog niet getroffen had deze competitie en na deze wedstrijd is competitie dan ook halverwege. VV Daarlerveen is de laatste jaren een lastige tegenstander gebleken voor SVVN. Sinds mensenheugenis werd er niet meer gewonnen van de gemeentelijke zusterclub.

SVVN begon de wedstrijd met de juiste intenties en probeerde de defensie van Daarlerveen onder druk te zetten. SVVN kreeg ook de eerste kans van de wedstrijd als in de 5e minuut Nick Snellink vanaf links doorzet en vanaf de zestien op het doel schiet. Zijn inzet gaat echter voorlangs het doel van doelman Leon Prinsen van de gasten. In de eerste helft waren beide ploegen aardig aan elkaar gewaagd. Er was volop inzet, maar voetballend was de wedstrijd niet van een bijster hoog niveau.

In de 19e minuut krijgt Ton Kunst van Daarlerveen plots de bal voor zijn voeten na gepruts in de verdediging van SVVN. Hij schiet de bal echter voorlangs. Zonder groots te voetballen krijgt SVVN in de 33e minuut de grootste kans van de eerste helft. Vanaf rechts geeft Bas Koedijk een afgemeten bal in de zestien op Marvin Thomas. Marvin kopt maar ziet zijn bal op de lat uiteen spatten. In de 42e minuut mag Frank Koppelman vanaf links ongestoord naar binnen trekken. Vanaf de zestien krult hij met rechts de bal in de verre hoek en zo gaat deze wedstrijd rustten met een 0-1 stand.

Zo moet SVVN in de tweede helft in de achtervolging. Het ligt niet aan de inzet maar het is voetballend te zwak om heel veel gevaar te stichten in de vijandelijke zestien. Toch krijgt SVVN wel kansen om de teams weer op gelijke hoogte te brengen. In de 52e minuut pikt Tijn Poortman de bal vanaf rechts op. En loopt naar voren en schiet listig op goal. Doelman Prinsen weet met de nodige moeite zijn doel schoon te houden. SVVN wisselt maximaal om het onheil te keren. De groenwitten gaan volop in de aanval, maar het ontbreekt aan vernuft. Daarlerveen beperkt zich tot verdedigen en blijft redelijk eenvoudig overeind.

Misschien dat een dood spelmoment het tij kan keren? SVVN krijgt in de 76e minuut op 30 meter van het doel een vrije trap. Jimmy Scharphof rost de bal hard op de buitenkant van de paal. SVVN dwingt het geluk deze middag niet af. Daarlerveen had het leed nog groter kunnen maken, maar een van de spaarzame counters wordt vakkundig om zeep geholpen. Even later weet doelman Prinsen met het nodige kunst- en vliegwerk een vrije trap van Jimmy Scharphof te keren. In blessuretijd wordt een schot in de zestien door een verdediger van Daarlerveen met zijn hand geblokt. De scheidsrechter wuift het weg.

De eindstand is gelijk aan de ruststand: 0-1.

Manuela Nzenge
'Special One' Manuela gaat met Peter Douglas theater in 19 uur geleden
Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 18 mei, 13:45
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11