Afbeelding

SVVN boekt overwinning op ASV: 3-2

Sport

NIJVERDAL - Net als vorige week werden de intenties door SVVN al snel duidelijk gemaakt. Al in de eerste minuut werd Bas Koedijk vanaf rechts de diepte ingestuurd. Hij schiet de bal diagonaal op doel. Het schot wordt door een verdediger gekraakt waardoor het een hoekschop wordt. Bij de tweede kans voor SVVN in de 8e minuut is het wel raak. Joep Beene creëert deze helemaal zelf. Hij zet druk op een verdediger van ASV. Snoept hem de bal af en verschalkt de doelman met een prachtige lob. De voorsprong is niet onverdiend te noemen.

Ook na de voorsprong blijft SVVN de betere en gevaarlijkere ploeg. In de 10e minuut geeft Jimmy Scharphof een vrije trap voor. Deze passeert alles en iedereen en de grabbelende doelman ziet de bal net naast het doel gaan. Het is een beetje hetzelfde spelbeeld als vorige week. Een hardwerkend SVVN kan het veldoverwicht niet uitdrukken in heel veel kansen, laat staan dat het op het scorebord te zien is. En ook nu krijgt SVVN weer de deksel op de neus. Eerst weet Patriz Loohuis in de 25e minuut nog redding te brengen op een vrije trap. Op de corner die daarop volgt is hij kansloos als hij door een eigen verdediger bij de eerste paal verschalkt wordt.

Twee minuten later lijkt SVVN weer op voorsprong te komen als Teun Bakhuis vanaf links een afgemeten voorzet geeft op Bas Koedijk die de doelman verschalkt met zijn schot. Bas lijkt echter buitenspel te staan en hij wordt daarvoor ook afgevlagd. In de 37e minuut is er een identieke situatie aan de andere kant in een spaarzaam moment dat ASV gevaarlijk wordt. Een vrije trap vanaf het middenveld wordt in de zestien gepompt waar Tim van der Laan de bal achter Patriz Loohuis schiet. Ook hij staat buitenspel zodat deze wedstrijd gaat rusten met een gelijke stand.

In de tweede helft krijgt SVVN al in de eerste minuut een megakans om weer op voorsprong te komen. Bas Koedijk wordt vanaf rechts de diepte ingestuurd. Oog in oog met de doelman schiet hij wild over. Als zo’n bal tussen de palen belandt is het op zeker een doelpunt. Aan het spelbeeld verandert er niets. In de 74e minuut slaat het onheil voor SVVN toch weer toe. Een voorzet van rechts bereikt op de zestien de ongedekte Martijn Helfrich die met een diagonaal schot Patriz Loohuis kansloos laat. Geheel tegen de machtsverhouding in komt ASV op voorsprong. SVVN heeft veel moeite met deze nieuwe tegenslag. Het blijft wel knokken wat het team siert. In de 77e minuut schiet Jimmy Scharphof een vrije trap de zestien in. Marvin Thomas weet de bal net onvoldoende te raken om de inzet tot doelpunt te promoveren.

Zelden zal een gelijkmaker zo terecht zijn als deze middag. En uiteindelijk komt deze in de 84e minuut. Jimmy Scharphof houdt de bal binnen door het leder achter zijn standbeen te kappen. Hij geeft de bal links in de zestien op Teun Bakhuis die met een lage schuiver de ploegen op gelijke hoogte brengt. De sfeer op het veld is al de hele tweede helft grimmig. In de 87e minuut kan Martijn Helfrich zich niet beheersen en stompt hij zijn tegenstander in de maag. Hij mag vervroegd douchen na een rode kaart. SVVN geeft niet op en blijft knokken. Als het scorebord net na de 90 minuten is gegaan krijgt SVVN zijn zoveelste corner ditmaal vanaf rechts. De afvallende bal komt prompt voor de voeten van Robin de Jong die met een strak schot SVVN op voorsprong brengt.

Manuela Nzenge
'Special One' Manuela gaat met Peter Douglas theater in 20 uur geleden
Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 18 mei, 13:45
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11