Afbeelding

Persbericht

Sport

NIJVERDAL - NKC ‘51 speelde zaterdag 11 mei opnieuw een thuiswedstrijd. Dit maal was Oost-Arnhem de tegenstander. Oost-Arnhem won eerder met ruime cijfers van Dalto uit Driebergen, de ploeg waar NKC ‘51 met groot verschil van verloor. Er werd dan ook een zware wedstrijd verwacht.

Voor NKC ‘51 was het een bewogen week met het overlijden van erelid Klaartje Hofstede. Desondanks gingen de wedstrijden door en werd er voorafgaand aan de wedstrijden respectvol een minuut stilte in acht genomen. Hierna werd er door scheidsrechters de heer Kloosterman en de heer Herikhuisen gefloten voor het begin van de wedstrijd.

Net als tegen Dalt begon NKC ‘51 goed aan de wedstrijd. De ploeg van Dave van Zonderen had een duidelijk plan en dit wierp zijn vruchten af. Ook Oost-Arnhem wordt gezien als een van de topploegen in Nederland en dus zou NKC ‘51 de hele wedstrijd op het scherpst van de snede moeten spelen. De ploegen hielden elkaar lang in evenwicht in de eerste helft. Er werden voldoende kansen gecreëerd om op voorsprong te komen, maar deze niet werden verzilverd. Na zo’n 20 minuten stond de 5-5 op het scorebord. Toch sloop er daarna wat concentratieverlies in bij NKC ‘51 en een ploeg als Oost-Arnhem maakte hier goed gebruik van. Zij schakelden een versnelling hoger. Dit zorgde ervoor dat NKC ‘51 niet meer tot scoren kwam tot aan de rust en moest toezien hoe de gasten een voorsprong pakten en deze vergrootte, ruststand 5-10. 

In de beginfase van de tweede helft deed NKC ‘51 er alles aan om nog aan te haken bij Oost-Arnhem en werd het verschil soms vier à drie doelpunten. Na de 6-10, 8-12 en 10-14 liep Oost-Arnhem uit naar 10-16 en hiermee was zichtbaar het verzet van NKC ‘51 gebroken. Opnieuw trof NKC ‘51 een fitte ploeg die gedisciplineerd speelt met een hoog tempo gedurende de hele wedstrijd. Het rebound krachtsverschil werd duidelijk waar Oost-Arnhem aanvallend veelvuldig kon herhalen. Bij NKC ‘51 liet ook de zuiverheid van de schoten het afweten waardoor er regelmatig snel balverlies werd geleden. Oost-Arnhem zette nog eens aan, haalde een hoog rendement en scoorde binnen enkele minuten zeven keer en inmiddels was de achterstand in dubbele cijfers opgelopen, 14-24. Uiteindelijk werd eindstand bepaald op 15-26. Een duidelijke uitslag, maar ondanks dat kan NKC ‘51 toch terugkijken op een prima wedstrijd.

Manuela Nzenge
'Special One' Manuela gaat met Peter Douglas theater in 20 uur geleden
Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 18 mei, 13:45
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11