Afbeelding
Foto: Wim Beunk

Waterpolodames winnen fors in tweeluik met UZSC

Sport

NIJVERDAL - De waterpolo eredivisieteams van Het Ravijn hebben het afgelopen weekend weer gespeeld en toch wel aansprekende resultaten behaald. De eerste herenselectie van Het Ravijn speelden hun eerste thuiswedstrijd van het prille waterpoloseizoen. Na het 15-11 verlies van vorige week tegen ZVL Tetteroo, werd zaterdagavond het eerste punt in dit seizoen behaald met de thuiswedstrijd tegen ZV De Zaan. Het werd 6-6. Een teleurstellende uitslag voor de ploeg van Marc van Groen.

Aanvoerder Lars Gottemaker was na afloop duidelijk in zijn analyse: "We speelden met te weinig overtuiging en in een te laag tempo".  Morgen, zaterdag 13 oktober kunnen de heren laten zien dat ze tot meer in staat zijn. Om 17:00 uur speelt Heren 1 in Rotterdam tegen de heren van SVH. Een wedstrijd die normaal gesproken gewonnen moet kunnen worden.

Voor de waterpolodames van Het Ravijn begint de eredivisiecompetitie pas op 3 november. In de maand oktober houden zij zich bezig met een competitie opzet voor de KNZB beker. In dat kader stonder er afgelopen weekend twee wedstrijden tegen het Utrechtse UZSC op het programma. Zaterdag werd in Utrecht begonnen en die wedstrijd eindigde in een 9-9 gelijke stand. Zondag kwamen de Utrechters naar Nijverdal, waar de wedstrijd eindigde in een 14-6 overwinning. Over de wedstrijd van zaterdag oordeelde woordvoerster Laura Boerdam: "We begonnen de eerste 3 periodes erg sterk. Goeie en snelle aanvallen. Speelden overheersend. De laatste periode speelden we onrustig en koste dit ons doelpunten". Over zondag was ze lovend: "We hebben het als team heel goed gedaan. De uitslag zegt genoeg. Op de juiste momenten hebben we de kansen goed afgemaakt en ons aan de gemaakte afspraken gehouden. Keepster Karlijn Brouwer was hier ook een goede factor in. Ze wist menig aanval te pareren en keepte goed".

Zaterdag 13 oktober spelen de waterpolodames om 19:30 uur thuis tegen SG Waterpolo Den Haag. Een dag later wordt in het Hofbad van Den Haag de return gespeeld. Deze wedstrijd staat gepland om 15:45 uur.
 

Afbeelding
'Van mijn kleinkinderen krijg ik veel inspiratie' 1 uur geleden
Afbeelding
De Paashaas op bezoek! 3 uur geleden
Afbeelding
ColumLicht balsemen 5 uur geleden
King Stage
Volledige line-up Dauwpop 2024 bekend: Donnie, The Horse Company en Michelle David & The True-Tones toegevoegd 5 uur geleden
Inwoners kunnen een bijdrage aanvragen om mee te kunnen doen met sport, cultuur, onderwijs en maatschappelijke activiteiten.
Meedoenregelingen: voor een extra steuntje in de rug 7 uur geleden
Afbeelding
Ontdek het avontuur: de ZorgSaam Reggedaltrail 9 uur geleden
De feesttent staat al klaar voor het feest tijdens het paasweekend.
Traditionele trekkerslep tijdens Feestweekend Marle 27 mrt, 17:45
Afbeelding
Leer alles over de snijplotter 27 mrt, 17:29