Afbeelding
Foto: HCHN

Opening nieuwe waterveld HCHN

Sport

NIJVERDAL - De gemeente Hellendoorn is maar liefst vier nieuwe kunstgrasvelden rijker. Één van die velden ligt op het sportpark van Hockey Club Hellendoorn Nijverdal. En dat is voor de club reden voor een feestje! Aanstaande zaterdag is het zover en opent HCHN haar nieuwe waterveld tijdens een feestelijke dag.

Na het akkoord van de gemeente een aantal maanden geleden ging het hard: een paar maanden later is het spiksplinternieuwe waterveld een feit. Bestuursvoorzitter Karin van Boxtel vertelt: 'De afgelopen jaren is ons ledenaantal hard gegroeid, waardoor we de laatste jaren vaak genoodzaakt waren onze thuiswedstrijden elders te spelen. Dit jaar is ons ledenaantal zelfs hoger dan ooit. Nu het tweede veld klaar is kunnen we al onze thuiswedstrijden eindelijk weer gewoon in Nijverdal, en dus ook écht thuis, spelen.'

Memorabele dag
'Een bijzonder moment waar we nog lang van kunnen genieten, met de afslag op zaterdag als absolute hoogtepunt.' Zegt Van Boxtel. 'Zaterdag 13 oktober 2018 gaat voor ons de geschiedenisboeken in als een memorabele dag. Als de dag waarop we voor het eerst en met trots konden zeggen dat onze club niet één maar twéé hockeyvelden heeft: een 'gewone' én een waterveld.' Een snelle rekensom leert dat dit een veldgroei van 100% is en dat biedt toekomstperspectief. Want verdubbeling van de (veld)capaciteit is een prachtige ontwikkeling voor iedere sportclub. Het draagt bij aan de uitstraling, biedt letterlijk meer ruimte én het maakt dat de club zich meer en meer kan meten met 'de groten'.

Heden en verleden ontmoeten elkaar op het veld
De opening van het nieuwe waterveld vindt plaats om 14.45 uur. Aan HCHN's jongste jeugdlid en HCHN's erelid Marianne van den Broek de eer. Aansluitend zal de allereerste wedstrijd ooit op HCHN-waterveld worden gespeeld door oud-leden die zullen strijden tegen dames 1 en heren 1.
Het belooft zaterdag een dag vol festiviteiten te worden voor de club. Want om de veldopening groots te vieren koos HCHN er voor een oude traditie weer nieuw leven in te blazen en het 'Bram Berger toernooi' op dezelfde dag te organiseren. Dit toernooi waarin ontmoeten centraal staat is na jaren terug van weggeweest en wordt gekenmerkt door een hoop activiteiten en gezelligheid voor iedereen die HCHN een warm hart toedraagt. En dus is er ook voor en na het officiële gedeelte een mooi programma. Rond de middag starten alles spelers, van F tot A en zowel dames als heren met een mixtoernooi - op het 'oude' veld –, dat ook na de opening van het nieuwe veld nog verder gaat. De hockeyers zullen worden aangemoedigd door vrijwilligers, leden en oud-leden, bestuur, ouders, sponsoren en alle anderen die zich verbonden voelen met de club. De dag wordt afgesloten met de uitreiking van de seizoensbekers en een barbecue. HCHN nodigt iedereen van harte uit!

Afbeelding
Lentewandeling met Natuurmonumenten 1 uur geleden
Afbeelding
Bas Leusenkamp plaats zich voor Nederlands kampioenschap 3 uur geleden
The Fortunate Sons zetten Koningsplein Hellendoorn zaterdag 27 april helemaal op zijn kop.
The Fortunate Sons op Schapenmarkt 16 uur geleden
De parcourscommissie bij de nieuwe Regge-oversteek. Vlnr. Peter Tijhuis, Martijn Schulenburg en Jos Kamp. (Foto: Bas Jongejan)
Regge Survival voegt wedstrijden toe aan programma van 27e editie 17 uur geleden
De fractie van Awaz (staand uiterst rechts). Zij vroegen de Tweede Kamer om meer aandacht voor de invloed van sociale media op de mentale gezondheid van jongeren.
'Jeugd niet genoeg gerepresenteerd' 23 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland gisteren
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 19 apr, 07:54
Afbeelding
Column: Oorlogsmaterieel deur de straoten: Heldern vriej! 18 apr, 19:29