Afbeelding

Een ode aan de ouderen in de samenleving

Uitgaan

NIJVERDAL - Theatermaker Fred Delfgaauw liep in de coronatijd mee met een aantal medewerkers van een instelling voor ouderenzorg. Zijn ervaringen inspireerden hem tot het maken van een voorstelling over de zorg met de titel ‘Broos’. Een theatrale ode aan de ouderen van de samenleving. Deze voorstelling is op donderdag 14 maart om 20.15 uur te zien in het ZINiN Theater in Nijverdal.

Ontroering, humor en verrassende verhalen van kleurrijke personages die vertellen over hun leven nu ze oud zijn. Ze wilden allemaal oud worden, maar ervaren het nu als een last waar ze het beste van proberen te maken, samen met degenen die nu voor hen zorgen. Meesterverteller Fred Delfgaauw brengt die personages tot leven.

Tijdens de coronacrisis waren de theaters gesloten. Voor theatermaker Fred Delfgaauw een aangelegenheid om langdurig mee te lopen in een zorginstelling. Hier heeft hij aangrijpende, maar ook humoristische verhalen verzameld. Van bewoners, het personeel, vrijwilligers en mantelzorgers. In deze nieuwe voorstelling wordt heel herkenbaar hoe breekbaar ‘zorg’ is. Zorg is ‘Broos’. Het is een liefdevol eerbetoon aan allen die onvermoeibaar en vaak ondergewaardeerd, zorg bieden die oudere mensen nodig hebben. En die je laat beseffen hoe je ook op hoge leeftijd nog over levenskracht kunt beschikken.

Kaarten à 19,50 euro zijn te reserveren via www.zinin.com, telefonisch via de reserveerlijn (0548) 624489 of aan de theaterkassa bij de Tourist Info in Nijverdal.

Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 10 uur geleden
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11
Jan Mensink (achterste rij, tweede van links) met 'zijn' Ravijnmannen en begeleidingsteam na het behalen van de halve finale in de play-offs.
'Wilde de vijftig jaar graag volmaken' 16 mei, 10:17