Afbeelding

Van hoog naar laag: ontdek de Sallandse Heuvelrug per fiets!

Verenigingen

NIJVERDAL - Ontdek de natuur van de Sallandse Heuvelrug tijdens een fietstocht op zaterdag 18 mei om 14.00 uur, georganiseerd door Staatsbosbeheer. Ga mee op een avontuurlijke tocht met een gids en ervaar de hoogteverschillen van het landschap. 

Soms is het flink doorbijten, met steile heuvels of een lichte helling. Maar eenmaal boven is de beloning een adembenemend uitzicht. En dan volgt natuurlijk een heerlijke afdaling! De gids vertelt onderweg over de bijzonderheden van het landschap. Hoe is dit gebied ontstaan? Kwam het door de ijstijden, menselijke invloeden of misschien wel door legendes? Ontdek het tijdens deze tocht.

Het landschap zoals we het vandaag zien, is vooral gevormd in de laatste eeuwen. Vroeger waren er bijvoorbeeld zandverstuivingen door overbegrazing, maar die werden tegengegaan door het planten van bossen. Ook nu nog laat de mens zijn sporen achter op de Sallandse Heuvelrug en de gebieden eromheen.

Wil je mee op ontdekkingstocht? Meld je dan aan via de website: www.staatsbosbeheer.nl/natuurgebieden/salland/activiteiten. Hier vind je ook meer informatie over de fietstocht. Deelname aan de fietstocht kost 7,50 euro per persoon. De tocht start bij Buitencentrum Sallandse Heuvelrug.

Manuela Nzenge
'Special One' Manuela gaat met Peter Douglas theater in 3 uur geleden
Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 18 mei, 13:45
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11