V.l.n.r.: Dennis Hesselink (directeur Oude Wolbers), Willemijn de Roy van Zuydewijn (projectleider Vastgoed Reggewoon), Gerrit Breeman (directeur-bestuurder Reggewoon).
V.l.n.r.: Dennis Hesselink (directeur Oude Wolbers), Willemijn de Roy van Zuydewijn (projectleider Vastgoed Reggewoon), Gerrit Breeman (directeur-bestuurder Reggewoon).

Officiële start bouw op oude locatie Blenkeschool

Zakelijk

HELLENDOORN - Woningcorporatie Reggewoon bouwt 19 woningen op daar waar eerder basisschool De Blenke stond. Samen met IAA Architecten en Bouwonderneming Oude Wolbers is het plan voor De Blenke ontwikkeld. Al eerder werd de school gesloopt en is de aanleg van het nutstracé uitgevoerd. Nu gaat de bouw van de appartementen en levensloopgeschikte woningen van start.

Er worden 12 appartementen gebouwd. Het complex telt drie woonlagen en alle appartementen zullen een eigen berging krijgen op de begane grond. Naast de appartementen worden er zeven levensloopgeschikte woningen gebouwd. Zowel het slapen, baden als koken kan bij deze woningen op de begane grond. De woningen hebben een eigen schuur. Er wordt een gasloze installatie toegepast met een lucht- & water warmtepomp. Om zo goed mogelijk aan te sluiten bij de bebouwde en bosrijke omgeving bestaan de gevels uit een mix van metselwerk en hout.

“Naast een hoogwaardige installatie hebben we tijdens de ontwerpfase ook veel oog gehad voor klimaatadaptatie. Door het toepassen van infiltratiekratten en het aanleggen van wadi’s zorgen we ervoor dat we op een hoogwaardig niveau de waterhuishouding managen”, zegt Dennis Hesselink, directeur Oude Wolbers.

“Mooi dat we weer sociale huurwoningen kunnen toevoegen aan Hellendoorn. Dit zorgt voor doorstroming van huurders. Ook biedt het kansen voor starters. Onze ambitie is om naast de 19 nieuwbouwwoningen nog meer woningen toe te voegen. Daarover zijn en blijven we in gesprek met de gemeente Hellendoorn”, zegt Gerrit Breeman, directeur-bestuurder Reggewoon.

Met het leggen van een vloerplaat door Gerrit Breeman, directeur-bestuurder Reggewoon, samen met Dennis Hesselink, directeur Oude Wolbers en Willemijn de Roy van Zuydewijn, projectleider Vastgoed Reggewoon, ging de bouw officieel van start. De woningen worden deze zomer aangeboden via woninghuren.nl. Naar verwachting krijgen de nieuwe bewoners eind 2024 de sleutel van hun woning.

Afbeelding
Nieuwe Arie Aardworm wandelroute 2 uur geleden
René en José geflankeerd door hun zonen, voor hun bedrijfspand in Haarle. Trots dat ze al 25 jaar met veel plezier dit bedrijf runnen.
'Zijn trots op wat we bereikt hebben' 15 uur geleden
Afbeelding
LSVN houdt weer een Straat- en wijktoernooi 16 uur geleden
Afbeelding
Twee keer goud voor G.V. Fysion in regiofinale 18 uur geleden
Afbeelding
Ashley en Fayèn turnen individuele finale 18 uur geleden
Afbeelding
Goede prestaties, geen kans op medailles door een tekort aan juryleden 18 uur geleden
Senioren dames en jeugd heren
Veel medailles voor springers G.V. Fysion 19 uur geleden
Afbeelding
Column: Eigendomsverkrijging door verjaring 22 uur geleden