Gijs en Barry helpen klanten nog tot 1 juni.
Gijs en Barry helpen klanten nog tot 1 juni.

Plentyparts Nijverdal sluit per 1 juni de deuren

Zakelijk

NIJVERDAL - Bijna 20 jaar geleden opende Barry Wigger zijn winkel Plentyparts Nijverdal. Volgens Barry is nu de tijd gekomen om de winkel aan de Grotestraat 252-254 in Nijverdal te sluiten.

“Dat we de winkel sluiten is een samenloop van omstandigheden”, vertelt Barry, die samen met Gijs Roelofs de zaak runt. “Gijs is als jonge knaap hier komen werken en ik kan met een gerust hart hem alleen in de zaak laten. Zo kon ik een aantal dagen per week als ZZP’er aan de slag. Nu wil het dat Gijs ander werk heeft en ik fulltime als ZZP’er kan werken. Tel daarbij op de steeds hoger wordende kosten van bijvoorbeeld de huur, de concurrentie van webwinkels en de steeds kleinere marges op producten, dan wordt wel duidelijk dat de tijd is gekomen om te stoppen.” Ook zijn leeftijd begint mee te spelen. “Als ik nog wat anders wil dan Plentyparts Nijverdal, dan heb ik daar nu nog de leeftijd voor.”

Wat Barry wel gaat missen, zijn de klanten. “Regelmatig kwamen er klanten met een probleem binnen, die zonder een aankoop de winkel verlieten, maar die wel geholpen waren. Dat vond en vind ik nog steeds belangrijk.” 

Voordat de winkel helemaal sluit, houden Barry en Gijs uitverkoop. “Kortingen zijn nu al 40 procent en lopen steeds verder op.”

Manuela Nzenge
'Special One' Manuela gaat met Peter Douglas theater in 20 uur geleden
Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 18 mei, 13:45
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11