Frituurvet kan ingeleverd worden bij Dorcas in Nijverdal.
Frituurvet kan ingeleverd worden bij Dorcas in Nijverdal.

Gebruikt frituurvet gratis in te leveren bij Dorcas

Algemeen

NIJVERDAL - Kringloopwinkel Dorcas is begonnen met het inzamelen van gebruikt frituurvet/olie in samenwerking met Green Oil Recycling. Frituurvet wordt helaas nog door veel mensen door het toilet gespoeld of bij het afval gegooid zonder dat er nagedacht wordt over de gevolgen voor het milieu.

Door het inleveren van gebruikt frituurvet draag je bij aan een schoner milieu. Green Oil Recycling recyclet het frituurvet waardoor het een nieuw duurzaam leven krijgt als biobrandstof. 100 liter frituurvet recyclen staat gelijk aan een CO2-besparing van 235 gereden kilometers! Hier kun je dus persoonlijk aan bijdragen.
Voor iedere volle kliko gebruikt frituurvet doneert Green Oil Recycling 10 procent van de waarde aan een goed doel.
Het inleveren is heel eenvoudig. Giet het afgekoelde, vloeibare frituurvet terug in de originele verpakking of in een lege plastic fles. Sluit de fles goed en gooi deze vervolgens in de kliko achter de Dorcas-winkel aan de Rijssensestraat 74a in Nijverdal. Naast vloeibaar frituurvet, kunnen ook vast frituurvet vast, frituurolie en overige plantaardige oliën worden ingeleverd.

Afbeelding
'Van mijn kleinkinderen krijg ik veel inspiratie' 45 minuten geleden
Afbeelding
De Paashaas op bezoek! 2 uur geleden
Afbeelding
ColumLicht balsemen 4 uur geleden
King Stage
Volledige line-up Dauwpop 2024 bekend: Donnie, The Horse Company en Michelle David & The True-Tones toegevoegd 5 uur geleden
Inwoners kunnen een bijdrage aanvragen om mee te kunnen doen met sport, cultuur, onderwijs en maatschappelijke activiteiten.
Meedoenregelingen: voor een extra steuntje in de rug 6 uur geleden
Afbeelding
Ontdek het avontuur: de ZorgSaam Reggedaltrail 8 uur geleden
De feesttent staat al klaar voor het feest tijdens het paasweekend.
Traditionele trekkerslep tijdens Feestweekend Marle gisteren
Afbeelding
Leer alles over de snijplotter gisteren