De nachtzwaluw is een langeafstandstrekker die overwintert in tropisch Afrika en in Nederland broedt op o.a. heidevelden.
De nachtzwaluw is een langeafstandstrekker die overwintert in tropisch Afrika en in Nederland broedt op o.a. heidevelden.

Nachtzwaluw spotten met Staatsbosbeheer

Algemeen

NIJVERDAL - Deze zomervakantie worden door Staatsbosbeheer weer tal van activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Ontdek ook al het moois dat de Sallandse Heuvelrug te bieden heeft, met of zonder gids.

Op zaterdag 31 juli en 7 augustus dwaalt u op de grens van dag en nacht met de gids van Staatsbosbeheer over de Sallandse Heuvelrug tijdens het nachtzwaluw spotten.
Vanaf het BuitenCentrum wandel je in het schemer door het bos naar de open heide. Langzaam gaat de zon onder, het wordt schemer. De natuur komt tot rust. Nu heb je grote kans dat de nachtzwaluw zich laat horen, en wie weet ook zien! Heb je eenmaal de zeer kenmerkende ratel van de nachtzwaluw gehoord, dan vergeet je dat nooit meer. Op de Sallandse Heuvelrug verblijven ‘s zomers een aantal paartjes.

Kijk voor meer informatie en aanmelden op https://www.staatsbosbeheer.nl/natuurgebieden/salland/activiteiten. U kunt met vragen ook terecht bij het BuitenCentrum Sallandse Heuvelrug aan de Grotestraat 281 in Nijverdal of neem telefonisch contact op via 0548-612711. Het Buitencentrum is het startpunt voor uw dagje uit op de Sallandse heuvelrug. Kom kijken en genieten.

De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 7 minuten geleden
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 2 uur geleden
Afbeelding
Column: Oorlogsmaterieel deur de straoten: Heldern vriej! 14 uur geleden
Afbeelding
Vier nieuwe films te zien bij ZINema 16 uur geleden
Afbeelding
Gemeente heeft plannen voor Hellendoorn Noord 19 uur geleden
Afbeelding
Column: Vakmanschap... 22 uur geleden
In 'Wat bezielt je' vertelt Paul Janse over zijn leven en zijn geloof, dat door de jaren heen veranderd is.
Paul Janse schuift aan bij Wil de Bruine in Wat bezielt je gisteren
Het nieuwe urban skatepark in het Blokkenpark is bijna klaar, maar is al in gebruik genomen. (Foto: Wouter de Wilde | DE WILDE MEDIA)
Opening van Urban Skatepark 17 apr, 19:45