Of het nou gaat om een groot of een klein feest, het Ministerie van Plezier zorgt dat het helemaal aan jouw eisen voldoet.
Of het nou gaat om een groot of een klein feest, het Ministerie van Plezier zorgt dat het helemaal aan jouw eisen voldoet. Foto: Photo by Bart Heemskerk, All Rights Reserved

‘We willen graag meer plezier maken’

Algemeen

NIJVERDAL - Ook dit jaar was er op Prinsjesdag maar weinig aandacht voor onze feestelijke gezondheid. Iets wat juist in corona-tijden van wezenlijk belang is. Drijvende kracht achter evenementen als Dauwpop en Ribs&Blues, Rob Telgenkamp, vond dat daar verandering in moest komen en bedacht samen met zijn team het Ministerie van Plezier.

“Elk jaar houdt de koning een prachtige troonrede en horen we hoe het gaat met diverse zaken in de samenleving, maar zeker de afgelopen twee jaar is er bedroevend weinig aandacht geweest voor onze ‘feestelijke gezondheid’, zoals wij het zijn gaan noemen,” vertelt Rob. “Door corona konden grote festivals niet doorgaan, maar ook kleinere feesten vielen in het water. Bedrijven konden hun jubileum niet groots vieren en bruidsparen moesten zich beperken tot een klein samenzijn. Veel van die feesten zijn uitgesteld en nu de maatregelen steeds meer versoepelen, is het tijd voor het ‘Ministerie van Plezier’. Een team mensen dat precies weet waar je rekening mee moeten houden en elk feest tot een groot succes maakt. Of, zoals op onze website staat: als jij jouw limiet aangeeft, zorgen wij dat de bomen tot in de hemel groeien.”

Creativiteit

Rob heeft er duidelijk zin in en kijkt de toekomst vol vertrouwen tegemoet. “Wat ik het moeilijkste vond aan de hele corona-periode was mijn creativiteit behouden. Natuurlijk waren er ook voor ons financiële zorgen. Net als andere bedrijven hebben wij de afgelopen twee jaar kosten gemaakt, maar geen inkomsten hadden. Ik ben er al die tijd van overtuigd geweest dat dat allemaal goed zou komen, dus daar heb ik geen slapeloze nachten van gehad. Dat onze creatieve proces stil lag heeft mij wel de nodige grijze haren bezorgd.” Lachend gaat hij met zijn handen door zijn haar. “Toch gingen we door en bleven we denken, praten en filosoferen over wat we wel konden doen. Het feit dat er veel feesten de afgelopen tijd niet door zijn gegaan én dat onze geestelijke gezondheid achteruit holt, bracht ons op dit idee. Mensen hebben behoefte aan een beetje lol. Een feestje maakt je hoofd lekker leeg en je beleeft er drie keer plezier aan. De voorpret, het feestje zelf en het nagenieten. Dat is niet alleen goed voor de mensen zelf, maar ook voor onze economie, want blije mensen zijn productief.”


Rob Telgenkamp zocht met zijn team meer manieren om lekker te feesten en zo kwamen ze terecht bij het Ministerie van Plezier. 

Verrassing

Met zijn team gaat Rob de ‘rock and roll’ terugbrengen in de feesten. “Niet in de zin van ruig en hard, tenzij de opdrachtgever dat wil natuurlijk, we willen juist de verrassing in de beleving terugbrengen. Niet nog eens dezelfde artiest die iedereen al drie keer op een feest heeft gezien, maar juist iets heel anders. Mensen refereren vaak aan andere feesten: ‘die artiest trad daar op en dat was een geweldig feest’. En dan denk ik ‘tja’. Het allerbelangrijkste bij een feest is toch wel het publiek. En dat die artiest op dat feest een groot succes was, wil niet zeggen dat een ander feest net zo’n succes wordt. Bovendien, je wilt toch dat de gasten nog jaren over jouw feest praten en dat bereik je door onverwacht uit de hoek te komen. En laten wij daar nou erg goed in zijn.”

Ministerie van Plezier

Het Ministerie van Plezier is een tak aan de boom van Ev’Hands, de organisatie van onder andere Dauwpop. “Dat betekent niet dat wij alleen heel grote feesten organiseren, het kan ook klein en intiem. Wij noemen ons wel de ‘architect van jouw feest’ en als iedereen dan plezier heeft, krijgen wij kippenvel. Prachtig. Laat je vooral verrassen!”

ministerievanplezier.nl

Tekst: Annemieke van Ipenburg

Afbeelding
SVVN speelt gelijk tegen Wilhelminaschool: 0-0 6 minuten geleden
Afbeelding
Hertruiters springen zich in de prijzen 10 uur geleden
Het begin van Koningsdag vorig jaar. Na de opening door Ewald Aaltink en de burgemeester kon het feest echt beginnen.
Volop vertier tijdens Koningsdag Nijverdal 21 apr, 18:17
Overal in de gemeente zijn volop activiteiten voor kinderen én volwassenen.
Koningsdag Marle 21 apr, 14:16
Afbeelding
Winkelen bij Voedselbank Hellendoorn 21 apr, 11:46
Naast alle activiteiten buiten, is er binnen in de HOi-studio van alles te beleven.
Koningsdag bij HOi is 'Samen Oranje' 21 apr, 10:10
Afbeelding
Eschlanderkapel Hellendoorn organiseert een fietstocht voor de hele familie 20 apr, 19:26
Tafereel uit de bevrijdingsstraat in het Memory Vrijheidsmuseum. Het ontbijt zal plaatsvinden in de centrale hal, maar ontbijters kunnen het museum wel bezoeken. (Foto: MVM)
Meld je volgende week aan voor bevrijdingsontbijt 20 apr, 14:13