Afbeelding

Inloopavond voor alle veteranen

Algemeen

NIJVERDAL - Hellendoorn organiseert vrijdag 24 september een inloopavond voor alle Veteranen in de Gemeente Hellendoorn bij het Memory Museum in Nijverdal. Tevens zal er een officiële opening zijn van het Witte Anjerperkje. 

Het anjerperkje in de gemeente Hellendoorn is bedoeld voor de erkenning en waardering van de Molukse KNIL en Nederlandse veteranen. Deze zal officieel om 19.15 uur door burgemeester Anneke Raven worden onthuld.
De witte anjer staat symbool voor de waardering voor veteranen. Veteranen Hellendoorn heeft bewust gekozen voor een palmboom in de hoek van het perkje als symbool voor de missies van de Nederlandse veteranen die veelal in tropische landen plaatsvinden. Daarnaast symboliseert de palm de afkomst van Molukse KNIL veteranen. De palm is geplaatst in de hoek van het anjerperkje zodat zijn positie een denkbeeldige zichtlijn heeft vanuit de twee Molukse wijken in de gemeente. Het is voor eenieder vrij om bij de opening van het anjerperkje aanwezig te zijn. De inloopavond is uitsluitend bedoeld voor de veteranen en het thuisfront. Zij kunnen zich opgeven via: st.veteranenhellendoorn@gmail.com.

Tafereel uit de bevrijdingsstraat in het Memory Vrijheidsmuseum. Het ontbijt zal plaatsvinden in de centrale hal, maar ontbijters kunnen het museum wel bezoeken. (Foto: MVM)
Meld je volgende week aan voor bevrijdingsontbijt 2 uur geleden
Afbeelding
Zonnebloem 75 jaar 4 uur geleden
Afbeelding
Lentewandeling met Natuurmonumenten 6 uur geleden
Afbeelding
Bas Leusenkamp plaats zich voor Nederlands kampioenschap 8 uur geleden
The Fortunate Sons zetten Koningsplein Hellendoorn zaterdag 27 april helemaal op zijn kop.
The Fortunate Sons op Schapenmarkt 21 uur geleden
De parcourscommissie bij de nieuwe Regge-oversteek. Vlnr. Peter Tijhuis, Martijn Schulenburg en Jos Kamp. (Foto: Bas Jongejan)
Regge Survival voegt wedstrijden toe aan programma van 27e editie 22 uur geleden
De fractie van Awaz (staand uiterst rechts). Zij vroegen de Tweede Kamer om meer aandacht voor de invloed van sociale media op de mentale gezondheid van jongeren.
'Jeugd niet genoeg gerepresenteerd' 19 apr, 11:56
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 19 apr, 10:07