Lieke Schokker scoorde drie van de veertien doelpunten van het Ravijn in de wedstrijd tegen de dames van PSV Eindhoven.
Lieke Schokker scoorde drie van de veertien doelpunten van het Ravijn in de wedstrijd tegen de dames van PSV Eindhoven. Foto: WIM BEUNK

Het Ravijn haalt volle winst binnen

Algemeen

NIJVERDAL - De waterpolodames-en heren van Het Ravijn hebben het afgelopen weekend de volle winst weten te behalen. Beide teams speelden een uitwedstrijd. Dames 1 was in het Pieter van den Hoogenbandbad in Eindhoven met 4-14 te sterk voor de dames van PSV. De waterpoloheren waren in zwembad “De Watering” in Krommenie met 21-9 de baas over het herenteam van De Ham.

Woordvoerster Laura Boerdam van Dames 1 over de met 10 doelpunten verschil gewonnen wedstrijd: “Fijn om de eerste winst mee naar huis te nemen. Het doel was om deze wedstrijd fel te starten en PSV geen ruimte te geven. Amy Kleinlugtenbeld en Susan de Vries hebben beiden hun debuut kunnen maken en hebben dit goed opgepakt! De wedstrijd was niet de meest soepele wedstrijd maar we hebben uiteindelijk toch met overduidelijke cijfers de winst binnen weten te slepen.”

Heren 1 aanvoerder Lars Gottemaker wist even niet wat hij over de overtuigend gewonnen wedstrijd moest verklaren. Zijn trainer-coach Zeno Reuten kon dat wel en analyseerde de wedstrijd als volgt: “We waren de betere ploeg. De Ham is een “vechtploeg”, maar we konden goed tegen ze spelen. In de tweede periode hebben we niets weggegeven. In de derde periode lieten we onze tegenstander te makkelijk scoren, maar herstelden dat in de afsluitende 4e periode”. In deze periode heeft Brent Hofmeijer de laatste 4 minuten gekeept om ook hem speelminuten te geven. Reuten heeft de gehele wedstrijd veel doorgewisseld. Hij vindt dat de Ravijn-heren zich goed ontwikkelen tot een stabiele goede snelle ploeg.

Zowel Heren 1 als Dames 1 spelen zaterdag 25 september een thuiswedstrijd. Dames 1 speelt om 18.05 uur tegen de dames van ZV De Ham 1 uit Krommenie. Heren 1 krijgt morgen om 19.30 uur voor het eerst in deze eredivisiecompetitie te maken met echte tegenstand. Het herenteam van het Alphense AZC komt naar Nijverdal om een wedstrijd te spelen. Ook deze wedstrijden mogen weer met publiek gespeeld worden. Supporters zijn vanaf 18:00 uur van harte welkom om de eredivisieteams aan te moedigen. Zij kunnen de steun goed gebruiken!

Statistieken Dames

Pieter van den Hoogenbandbad in Eindhoven, Dames 1 PSV Eindoven - Het Ravijn: 4-14.
Periodestanden: 0-4, 2-7, 3-11, 4-14
Doelpunten: Margreet ter Schure 3x, Kari Ankone 3x, Lieke Schokker 3x, Lotte Beunk 2x, Noa Donker 1x, Dian Scholten 1x, en Amy Kleinlugtenbeld 1x.

Statistieken Heren

De Watering Krommenie, De Ham - Het Ravijn: 9-21.
Periodestanden: 2-4, 3-11, 8-15, 9-21
Doelpunten: Jorrit Aanstoot 6x, Emiel Wouters 6x, Lars Gottemaker 3x, Yoran Loos 3x, Sam Stertefeld 1x, Ivar Schilstra 1x, Rob Gottemaker 1x.

Afbeelding
Eerste prijzen voor Hertruiters Nické en Sophie 1 uur geleden
Afbeelding
Orgelconcert van Albèrt Driessen 11 apr, 07:58
Afbeelding
Marlenaren beslissen mee: buurtvisie in zicht 10 apr, 18:07
Wieteke Campschreur (35) en Henk Noordanus (62)
Het geeft voldoening om te voelen hoeveel je van betekenis kan zijn 10 apr, 14:01
Afbeelding
Met Mooi Meegenomen naar de Zandsculpturen 10 apr, 12:04
Afbeelding
Symfonieorkest Phion speelt klassieke muziek van Brahms en Stravinsky 9 apr, 19:40
Afbeelding
Peter van Ewijk gaat de strijd met de aftakeling aan 9 apr, 18:03
Het zomerseizoen van 2024 omarmt rust, natuur en eenvoud.
Modeflitsen tijdens de koopzaterdag 9 apr, 11:54