Afbeelding
Foto: Michiel Tempert

De Lantaarn gaat aan met het ‘Vroege Feessie’

Algemeen

HELLENDOORN - De lichten van De Lantaarn zullen, net als bij vele andere poppodia, deze zaterdag weer branden. “En de volgende ochtend ben je superfit, want we moeten om 00.00 uur stoppen.” Het laatste fuifje zonder 1,5 meter afstand en een maximum bezoekersaantal is al meer dan 1,5 jaar geleden. Het ‘Vroege Feessie’ is zaterdag 25 september, maar uitbater Jasper van der Kolk vindt het nu al een topfeest. “Iedereen heeft er zin in. Dat merk ik aan de kaartverkoop, het barpersoneel en de technici”, zegt hij enthousiast. Na een heel lange tijd is het eindelijk zover. Op zaterdag 25 september wordt in De Lantaarn weer een feestje gevierd. Een feestje waar iedereen veel zin in heeft. Het is een fout en stout feestje, dus gasten wordt gevraagd hun “foute pakkie” aan te trekken.

Naast het foute feestje stond er voor de aankondiging van de corona-versoepelingen al meer op het programma. “Op een gegeven moment ga je maar weer plannen. Ik heb eerder een ‘unlockdownfeestje’ in de planning gehad, die moesten we weer annuleren door verscherpte maatregelen”, aldus Van der Kolk. Ook de Supertramp tribute moest verplaatst worden. Mensen met oude tickets zijn ook welkom. “Mensen mogen hun ticket ook omruilen voor een ander event. Dat is een gepuzzel, maar ik wil gastvrij zijn.”


Foto: Michiel Tempert

Programma

“De Supertramp coversessie zou vrijdag 24 september optreden, maar deze is in overleg verplaatst naar januari 2022. We willen mensen de full experience geven zonder 1,5 meter en zo.” Wie niet zo lang kan wachten heeft in oktober genoeg keus. Status Quotes en Another Journey, tributes van respectievelijk Status Quo en Journey, zullen begin oktober het podium vullen en de 28e zal Tricklebolt optreden.

Stichting Popbelang

Naast zijn werk als event coördinator bij Universiteit Twente ging uitbater Jasper van der Kolk met gesloten deuren als nog aan de slag bij De Lantaarn. Een likje verf hier en daar, livestreams en opnames, maar er is ook nieuw leven geblazen in Stichting Popbelang. Hiermee wil de Lantaarn hét centrum worden voor muzikanten en muziekliefhebbers, maar er ook zijn voor mensen die zoeken naar een multifunctionele zaal. “Dat komt allemaal binnenkort, we gaan eerst zaterdag een mooi feestje maken.”

Achter de bar net zo gezellig als op de dansvloer? Mail naar info@lantaarn.nl voor de laatste vacatures.

Tekst: EG-WÉL

Afbeelding
Zonnebloem 75 jaar 4 minuten geleden
Afbeelding
Lentewandeling met Natuurmonumenten 1 uur geleden
Afbeelding
Bas Leusenkamp plaats zich voor Nederlands kampioenschap 3 uur geleden
The Fortunate Sons zetten Koningsplein Hellendoorn zaterdag 27 april helemaal op zijn kop.
The Fortunate Sons op Schapenmarkt 16 uur geleden
De parcourscommissie bij de nieuwe Regge-oversteek. Vlnr. Peter Tijhuis, Martijn Schulenburg en Jos Kamp. (Foto: Bas Jongejan)
Regge Survival voegt wedstrijden toe aan programma van 27e editie 17 uur geleden
De fractie van Awaz (staand uiterst rechts). Zij vroegen de Tweede Kamer om meer aandacht voor de invloed van sociale media op de mentale gezondheid van jongeren.
'Jeugd niet genoeg gerepresenteerd' gisteren
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland gisteren
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 19 apr, 07:54