Afbeelding

Rijbewijskeuringen CBR in Nijverdal

Algemeen

NIJVERDAL - Een medische keuring voor het verlengen van het rijbewijs is nodig wanneer iemand 75 jaar of ouder is of wanneer iemand een zogenaamd groot rijbewijs (C/D/E) gaat halen of vernieuwen, of wanneer om medische reden een arts bezocht moet worden van het CBR.

Automobilisten kunnen zich via Regelzorg Rijbewijskeuringen bij Stichting De Huiskamer op vrijdag 22 oktober, woensdag 24 november en woensdag 29 december medisch laten keuren voor de verlenging van hun rijbewijs. Automobilisten van 75 jaar en ouder betalen 50,- euro. Voor houders van rijbewijs C/D/E tot 75 jaar is de prijs 70,- euro.

Afspraak maken

Een afspraak voor het spreekuur kan uitsluitend gemaakt worden via RegelZorg. Tijdens kantooruren kan dat via de afsprakenlijn: 088 2323 300 of 24 uur per dag via www.regelzorg.nl. Ga voor het laten invullen van een rapport oogarts naar www.regelzorg.nl/oogarts of bel RegelZorg.

De procedure

Houd zelf de einddatum van het rijbewijs in de gaten en begin 5 maanden voor deze datum met het verlengen ervan indien u ook medisch gekeurd moet worden.
De eerste stap is het kopen en invullen van een Gezondheidsverklaring. Dat kan online op cbr.nl, via DigiD met SMS- of App-verificatie. Een papieren Gezondheidsverklaring kan gekocht worden bij de meeste gemeenten of via RegelZorg.
Deze vragenlijst moet eerst zelf ingevuld worden en opgestuurd worden naar het CBR. Het CBR stuurt als antwoord het Verslag (soms meer dan één), die de keuringsarts moet invullen. Op dát moment kan een afspraak voor de keuring worden gemaakt. maken voor de keuring.
De artsen waar Regelzorg mee samenwerkt vullen de formulieren digitaal in en versturen deze rechtstreeks naar het CBR.

V.l.n.r.: Dennis Hesselink (directeur Oude Wolbers), Willemijn de Roy van Zuydewijn (projectleider Vastgoed Reggewoon), Gerrit Breeman (directeur-bestuurder Reggewoon).
Officiële start bouw op oude locatie Blenkeschool 1 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe tafel? Maak hem samen met Mooie Tafels 2 uur geleden
Een blij team van Draw2design. Zij gingen met de felbegeerde titel en bijbehorende beeldje terug naar de zaak.
'Draw2design is een terechte winnaar' 5 uur geleden
Afbeelding
Hé notaris, verklaar 's! 6 uur geleden
Afbeelding
Column: Härte van oons dörpien: zîej hebt 't käts verknald 19 uur geleden
Afbeelding
'Van mijn kleinkinderen krijg ik veel inspiratie' 21 uur geleden
Afbeelding
De Paashaas op bezoek! 23 uur geleden
Afbeelding
ColumLicht balsemen 28 mrt, 13:33