Afbeelding

Touren met Tourbuffels tijdens SVDO Besitas

Algemeen

HELLENDOORN - SVDO Tourbuffels heeft de lucht in de banden en is klaar voor de fietstochten. Zaterdag 23 oktober organiseren zij de SVDO Besitas Tocht. “Voor ons doen een ‘gewone’ tocht. We wilden wel een topevenement neerzetten, maar dat is gewoon niet haalbaar.”

Wie de Tourbuffels kent, kent ook hun unieke toertochten door verschillende winkels en kroegen in Hellendoorn. Dit jaar hebben zij hun Mountainbikemania wederom moeten annuleren. “Bij Mountainbikemania fietsen we door bedrijven heen. Met de huidige coronamaatregelen zou dit betekenen dat de rijders zich constant moeten laten controleren”, zegt tourbuffel Koen Prinsen. “Dat doet afbreuk aan het evenement.”

De fietsvereniging besloot een “gewone tocht” in het leven te roepen. “Deze tocht is alleen buiten”, aldus Prinsen. Deelnemers kunnen kiezen uit een tweetal routes. “Een lekker ding om te doen op die dag”, zegt Prinsen over de route van 35 kilometer met 250 hoogtemeters. De wat pittigere 55 kilometer met 550 hoogtemeters is volgens hem “wat meer voor de diehard”. Beide tochten zullen starten tussen 13.30 en 14.30 uur vanaf de Hofmansweide in Hellendoorn. “We verwachten dat iedereen voor het donker thuis is, of natuurlijk in de tent”, lacht Prinsen.

“We gaan het wel op z’n Tourbuffels doen met een afterparty”, vertelt de buffel. “Er moet na zo’n rit ook een beloning zijn hè?” Dit jaar zal, in tegenstelling tot vorige fietstochten, het feestje niet plaatsvinden in de Lantaarn. Dit jaar is er een samenwerking met de organisator van het Helders Fees, de Oranjevereniging. Vanaf 16.30 uur is er voor de fietsende finishers al een speciaal programma op de Hofmansweide. In de avond is iedereen met een coronacheck welkom. Bij deelname aan de tocht zit toegang tot de afterparty en 2 munten voor eten inbegrepen. Het avondprogramma bestaat uit DJ Lars, Feestnation en een special act van Andrea Hazes.

Tickets

Aanmelden voor de SVDO Besitas Tocht kan via de website www.tourbuffels.nl. Wie niet door de bossen van Hellendoorn wil buffelen, maar wel zin heeft in een feestje, kan losse kaartjes voor de afterparty bestellen via www.heldersfees.com.

Tekst: EG-WÉL

Coach Jan Mensink was teleurgesteld na afloop van de wedstrijd (foto: Wim Beunk).
Heren Het Ravijn treffen De Zaan en verliezen 11 uur geleden
Maak Koningsdag extra gezellig door te profiteren van 20 procent korting op de gehele collectie bij Unique Mode.
Kom extra genieten bij Unique Mode 13 uur geleden
Afbeelding
Koning maakt kennis met talenten Kleurrijk 16 uur geleden
Afbeelding
Vijf films te zien in meivakantie bij ZINema 19 uur geleden
Afbeelding
SVVN speelt gelijk tegen Wilhelminaschool: 0-0 23 uur geleden
Afbeelding
Hertruiters springen zich in de prijzen 23 apr, 21:50
Het begin van Koningsdag vorig jaar. Na de opening door Ewald Aaltink en de burgemeester kon het feest echt beginnen.
Volop vertier tijdens Koningsdag Nijverdal 21 apr, 18:17
Overal in de gemeente zijn volop activiteiten voor kinderen én volwassenen.
Koningsdag Marle 21 apr, 14:16