Afbeelding

Er wordt samengewerkt bij PO en VO

Algemeen

Vijf schoolbesturen uit het basisonderwijs tekenen maandag 22 november een intentieverklaring met CSG Reggesteyn voor een structurele samenwerking op wetenschap en technologie (W&T). 

HELLENDOORN/NIJVERDAL - Het basisonderwijs heeft in het onderwijsprogramma verplichte doelen rondom wetenschap en technologie staan. Leerlingen al vroeg in contact brengen met techniek, is een van de doelen van Sterk Techniek Onderwijs, een landelijke project van minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media Arie Slob. 

Het bedrijfsleven, maar ook instellingen vragen naar mensen met een technische achtergrond. Vanuit de extra gelden in het kader van Sterk Techniek Onderwijs stelt Reggesteyn faciliteiten beschikbaar om leerlingen in hun basisschoolperiode met techniek en technologie in aanraking te laten komen. 

De samenwerking tussen basis- en voortgezet onderwijs is een schakel om leerlingen met techniek en technologie in aanraking te laten komen. Het voortgezet onderwijs heeft prachtige ruimtes waar techniek en technologie op een hedendaagse manier vorm krijgen. Het TechnoLab van Reggesteyn is een ontdekplek voor basisschoolleerlingen. 

Reggesteyn stelt deze ruimte beschikbaar voor basisscholen. Ook de kennis van W&T bij Reggesteyn wil men graag delen met het personeel van het basisonderwijs met als doel dat leerkrachten enthousiast raken over W&T en zich hierin verder gaan bekwamen. 

Deelnemende partijen uit het basisonderwijs zijn: PCPO-Rijssen, Verion (scholen in Enter en Wierden), School met de Bijbel in Notter-Zuna, De Roerganger Enter en Stichting Skot (scholen in Rijssen en omgeving). De twee speerpunten van de structurele samenwerking zijn het samen lesinhoud ontwikkelen en lesmateriaal faciliteren.

Tafereel uit de bevrijdingsstraat in het Memory Vrijheidsmuseum. Het ontbijt zal plaatsvinden in de centrale hal, maar ontbijters kunnen het museum wel bezoeken. (Foto: MVM)
Meld je volgende week aan voor bevrijdingsontbijt 2 minuten geleden
Afbeelding
Zonnebloem 75 jaar 2 uur geleden
Afbeelding
Lentewandeling met Natuurmonumenten 4 uur geleden
Afbeelding
Bas Leusenkamp plaats zich voor Nederlands kampioenschap 6 uur geleden
The Fortunate Sons zetten Koningsplein Hellendoorn zaterdag 27 april helemaal op zijn kop.
The Fortunate Sons op Schapenmarkt 18 uur geleden
De parcourscommissie bij de nieuwe Regge-oversteek. Vlnr. Peter Tijhuis, Martijn Schulenburg en Jos Kamp. (Foto: Bas Jongejan)
Regge Survival voegt wedstrijden toe aan programma van 27e editie 20 uur geleden
De fractie van Awaz (staand uiterst rechts). Zij vroegen de Tweede Kamer om meer aandacht voor de invloed van sociale media op de mentale gezondheid van jongeren.
'Jeugd niet genoeg gerepresenteerd' 19 apr, 11:56
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 19 apr, 10:07