Start/finish van ZorgSaam BocoTrail is net als vorige jaren vanaf het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug van Staatsbosbeheer. (foto: Annauf)
Start/finish van ZorgSaam BocoTrail is net als vorige jaren vanaf het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug van Staatsbosbeheer. (foto: Annauf)

Opnieuw een ZorgSaam BocoTrail

Algemeen

Liefhebbers van het hardlopen in een mooie omgeving kunnen op zondag 28 november weer aan de bak! De ZorgSaam BocoTrail kan na de corona-onderbreking in 2020 nu gelukkig wel weer plaatsvinden. En… er kan voor het eerst ook ingeschreven worden voor de wandeltocht over het 15 km lange parcours.

NIJVERDAL - In tegenstelling tot bijvoorbeeld de Diepe Helloop lopen de deelnemers aan de BocoTrail niet over een verharde ondergrond van steen en asfalt, maar over een volledig onverhard parcours, dat is uitgezet over de zandpaden aan de oostkant van de Nijverdalse Berg. Het gaat hier niet in de eerste plaats om het lopen van snelle tijden en winnen, maar puur om het genieten van hardlopen en wandelen in een mooie, natuurlijke omgeving. De winst zit ‘m in de beleving, het sportief bewegen én de steun aan het goede doel.

Anders dan de veel bekendere SallandTrail die elk jaar in maart plaatsvindt, is de BocoTrail een stuk kleiner van opzet. Daar waar de SallandTrail afstanden kent van 25, 50 en zelfs 80 km. lopen alle deelnemers op 28 november een afstand van 15 km. Over zandpaden en paadjes, door het bos en langs de heide, hier en daar een stukje klimmen en dan weer heerlijk afdalen. Halverwege en bij de finish is er voor iedereen gedacht aan sportdrank, thee, fruit, koek etc.

Bijzonder aan de ZorgSaam BocoTrail is dat er elk jaar een goed doel aan verbonden is waar een stevig deel van de opbrengst naar toe gaat. De afgelopen jaren is daarbij gekozen voor de “Stichting Beat Batten”. Deze stichting heeft tot doel het stimuleren van onderzoek naar een behandeling voor de Ziekte van Batten. Dat is een ernstige stofwisselingsziekte, die vrijwel uitsluitend voorkomt bij kinderen. De ziekte is uiteindelijk fataal. Veel onderzoek is nodig om te komen tot een succesvolle behandeling! Bij start/finish is een standje aanwezig waar informatie over de ziekte van Batten gehaald kan worden. De familie Huzen uit Nijverdal – ouders van zoon Rick die deze ziekte heeft – willen graag meer bekendheid geven aan de Stichting Beat Batten.

Naast de sponsoring voor Beat Batten gaat er tevens voor elke deelnemer € 1,00 naar de Stichting Support for Nature – Samen voor Nationaal Park Sallandse Heuvelrug. 

Nieuw voor deze aflevering is dat er ook ingeschreven kan worden voor een heerlijke wandeltocht over het parcours van 15 km. “Hoe meer mensen we gezond in beweging krijgen, hoe liever het ons is!” vinden de organisatoren. 

Start/finish is net als vorige jaren vanaf het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug van Staatsbosbeheer. Dat is aan de Grotestraat 281 in Nijverdal.

Voorinschrijving BocoTrail zorgsaamloperscompany.nl/kalender/zorgsaam-bocotrail
Voorinschrijving wandeltocht zorgsaamloperscompany.nl/kalender/zorgsaam-boco-wandeltocht

Afbeelding
Column: Oorlogsmaterieel deur de straoten: Heldern vriej! 27 minuten geleden
Afbeelding
Vier nieuwe films te zien bij ZINema 2 uur geleden
Afbeelding
Gemeente heeft plannen voor Hellendoorn Noord 5 uur geleden
Afbeelding
Column: Vakmanschap... 8 uur geleden
In 'Wat bezielt je' vertelt Paul Janse over zijn leven en zijn geloof, dat door de jaren heen veranderd is.
Paul Janse schuift aan bij Wil de Bruine in Wat bezielt je 9 uur geleden
Het nieuwe urban skatepark in het Blokkenpark is bijna klaar, maar is al in gebruik genomen. (Foto: Wouter de Wilde | DE WILDE MEDIA)
Opening van Urban Skatepark gisteren
Afbeelding
Inge fotografeert hobby's: Renate houdt van schilderen gisteren
De drone stuurt de coördinaten door zodat de vrijwilligers de dieren of nesten kunnen weghalen.
Project opsporen en redden 17 apr, 13:53