Beeld uit de film De Veroordeling over de Deventer Moordzaak, een moordzaak waarin ook de media een rol speelt.
Beeld uit de film De Veroordeling over de Deventer Moordzaak, een moordzaak waarin ook de media een rol speelt.

Zinema vertoont de film ‘De Veroordeling’

Algemeen

‘De Veroordeling’, de film over de moord op de weduwe Jacqueline Wittenberg, ook bekend als de Deventer moordzaak, is op dinsdag 30 november om 20.00 uur te zien in ZINema. 

NIJVERDAL - De film ‘De Veroordeling’ geeft een beeld van de gebeurtenissen rondom de moord. Ernst Louwes die zich na zijn veroordeling voor de moord op weduwe Jacqueline Wittenberg in de rechtbank hevig verzette. Het leek er immers sterk op dat hij onschuldig was, maar de rechter dacht daar toch anders over. Toen Maurice de Hond zich met de kwestie ging bemoeien, sloeg de verwarring helemaal toe, hij wees met de beschuldigende vinger richting ‘de klusjesman’.

Winstoogmerk

‘De Veroordeling’ is gebaseerd op een boek van journalist Bas Haan, die de zaak destijds op de voet volgde. Het werd een boek, en dus ook een film, over ‘fake news’, ‘trial by media’ en het onderbuikgevoel bij de politie tijdens het onderzoek. Wie na deze film de bioscoop uitloopt, zal dat doen met het schaamrood op de kaken. Waar Maurice de Hond niets dan twijfel zaaide over de schuld van Ernst Louwes, blijkt dat er nooit een flintertje bewijs is geweest tegen de klusjesman Michael de Jong. Door de bemoeienissen van De Hond werd het leven van de klusjesman volledig geruïneerd. De film slaagt er dan ook in om Michael de Jong volledig te rehabiliteren en aan te tonen welk eigenbelang en winstoogmerk De Hond had.

Kaarten reserveren

Kaarten voor ‘De Veroordeling’ zijn te bestellen via www.zinin.com of af te halen bij de kassa van de Tourist Info / ZINiN Bibliotheek in Nijverdal. Telefonisch bestellen kan ook via 0548-624489. Toegangsprijs bedraagt 9,- euro.

The Fortunate Sons zetten Koningsplein Hellendoorn zaterdag 27 april helemaal op zijn kop.
The Fortunate Sons op Schapenmarkt 1 uur geleden
De parcourscommissie bij de nieuwe Regge-oversteek. Vlnr. Peter Tijhuis, Martijn Schulenburg en Jos Kamp. (Foto: Bas Jongejan)
Regge Survival voegt wedstrijden toe aan programma van 27e editie 2 uur geleden
De fractie van Awaz (staand uiterst rechts). Zij vroegen de Tweede Kamer om meer aandacht voor de invloed van sociale media op de mentale gezondheid van jongeren.
'Jeugd niet genoeg gerepresenteerd' 8 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 10 uur geleden
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 12 uur geleden
Afbeelding
Column: Oorlogsmaterieel deur de straoten: Heldern vriej! gisteren
Afbeelding
Vier nieuwe films te zien bij ZINema 18 apr, 17:39
Afbeelding
Gemeente heeft plannen voor Hellendoorn Noord 18 apr, 14:25