Afbeelding
Foto: Suzanne Van Gaale

Fanatieke schakers
winnen scholentoernooi

Op de Daltonschool Reggewinde zitten veel fanatieke schaakliefhebbers. Niet voor niets heeft hun schaakteam het schoolschaaktoernooi van de gemeente Hellendoorn gewonnen. En één van de jongens is zelfs individueel kampioen geworden.

Tiemen (9), Torben (8), Felix (9) en Bas (11) zijn samen schaakkampioen geworden en hebben gewonnen van de 17 andere teams. Torben, een groep 5 leerling van Daltonschool Reggewinde, is zelfs individueel schaakkampioen geworden. Hij wist de zeven wedstrijden te winnen.
Totaal deden 72 kinderen mee. Op jonge leeftijd bleek Torben over het juiste inzicht te beschikken, wat betreft het schaken. "Ik ben begonnen met mijn vader te schaken, maar al gauw kon hij niet meer van mij winnen, aldus Torben, "en dat vindt hij niet altijd leuk."

Natuurtalent
Bob Faber van schaakvereniging ENO, zag al vroeg dat Torben een natuurtalent was. Hij heeft er voor gezorgd dat hij lid werd van de schaakvereniging. "Torben is zeer gemotiveerd, ziet snel combinaties en blijft altijd rustig", aldus Bob.
Sinds 1998 verzorgt Bob de schaakles op de Reggewinde (voorheen De Drie Linden). Bob werkt tijdens de lessen met de zogenaamde 'Stappenmethode van de Schaakbond', waarbij kinderen met behulp van een schaakboekje alle stappen van het schaken systematisch worden uitgelegd.
Dat schaken goed is voor kinderen staat voor Bob buiten kijf: "Het is goed voor de concentratie, het zorgt ervoor dat kinderen ruimtelijk inzicht krijgen, ze leren samenwerken door partijen na te spelen en het geeft zelfvertrouwen." De schaaklessen worden op de Reggewinde aangeboden tijdens de naschoolse activiteiten.

Creatief
Op Reggewinde staat creativiteit centraal. Zo is een groep enthousiaste ouders de werkgroep Kunstplein 15 gestart. Zij bieden leuke naschoolse activiteiten aan als dansen, tekenen, schilderen, koken of kinderyoga.

Open Dag 15 maart
Wilt u weten wat Daltonschool Reggewinde te bieden heeft? Bezoek de open dag op woensdag 15 maart aanstaande op onze locatie in Hellendoorn of Nijverdal. Het is natuurlijk ook mogelijk om eerder een afspraak te maken. Kijk op www.reggewinde.nl.