foto: Annemarie Aufderhaar
foto: Annemarie Aufderhaar Foto: Suzanne Van Gaale

Hellendoorn heeft weer haar Sporters 2016

Frank Hosmar, v.v. Hulzense Boys 1, Rocco Meenhuis, Gerard van Leussen en Herman Beltman zijn respectievelijk sportman, sportploeg¸ sporttalent, beste sporter 'Andere Sporten' en sportvrijwilliger van het jaar 2016 van de gemeente Hellendoorn geworden.

De Sportverkiezing 2016 van Hellendoorn is zaterdag een groot succes geworden. In een bomvolle zaal van Twents Ribhouse & Partycentrum Noabers in Hellendoorn werd tijdens een drie uur durend programma bekend gemaakt wie er met de prijzen naar huis ging.

Sportman
Frank Hosmar mag zich Sportman 2016 noemen. Al jaren doet hij op topniveau mee binnen de dressuursport. In het olympisch jaar 2016 behaalde hij meerdere aansprekende titels op nationaal en internationaal niveau, zowel individueel als met het Nederlandse team.

Sportploeg
Het eerste elftal van voetbalvereniging Hulzense Boys is in het seizoen 2015-2016 via de nacompetitie gepromoveerd naar de eerste klasse KNVB van het zaterdag amateurvoetbal. Promotie naar deze klasse is vanwege de enorme concurrentie een prestatie van formaat.

Sporttalent
Rocco Meenhuis is een fietscrosser met toekomstperspectief. Gelet op de ontwikkeling die Rocco doormaakt is de jury ervan overtuigd, dat hij met zijn kwaliteiten en instelling ook op seniorenniveau prestaties van zeer hoog niveau zal leveren.

Andere Sporten
In de categorie Andere Sporten dwong Gerard van Leussen respect af bij de jury, Hij deed vorig jaar mee aan de Europese Kampioenschappen voor getransplanteerden en dialyserenden. Naast zijn prestaties was de jury onder de indruk van zijn enorme winnaarsmentaliteit.

Sportvrijwilliger
De jury constateert dat Herman Beltman op bijzondere wijze het belang van de sport heeft gediend. Er is al jarenlang sprake van een opmerkelijke en positieve inzet in meerdere functies binnen de voetbal. Vooral binnen voetbalvereniging Hulzense Boys, maar ook bij andere voetbalverenigingen. Herman dwingt respect af met zijn jarenlange vrijwillige inzet en hij is wat de jury betreft een voorbeeld voor en binnen de sport.