foto: Wim Beunk
foto: Wim Beunk Foto: Suzanne Van Gaale

Spannend weekend voor de Nijverdalse waterpolo teams

Na het mislopen van de bekerfinale van de Nijverdalse waterpolo heren van Het Ravijn, staat het komend weekend voor zowel Dames 1 als Heren 1 van de Nijverdalse Eredivisionist weer de competitie te wachten.

De Nijverdalse waterpolodames wacht zelfs een dubbele competitieronde met een thuis en een uitwedstrijd.
Zaterdag starten zowel heren 1 als de dames 1 met een thuiswedstrijd.
En er komt voor beide teams een tegenstander van formaat naar Nijverdal. Het Utrechtse UZSC maakt zaterdag haar opwachting in het Ravijn.

Geduchte tegenstanders
Om 19.00 uur gaat eerst Dames 1 te water tegen de dames van UZSC. Bij de Utrechters spelen nog twee dames die ook de Ravijnkleuren hebben verdedigd: Sonja Schröder en Kiki Geserick spelen tegen hun oude ploeg.
Om 20.30 uur sluit Heren 1 de waterpoloavond in Het Ravijn af tegen de mannen van regerend landskampioen UZSC.

Volle tribune
Het beloven twee spannende wedstrijden te worden, waarbij wij een volle tribune verwachten. Ook voor Dames 2 en Heren 2, die in het voorprogramma van de hoofdmacht spelen, wachten er spannende wedstrijden. Hier is UZSC ook de tegenstander. Dames 2 speelt in het bekertoernooi om de ManMeer Cup tegen hen.

Toppers
Tijd om bij te komen va de wedstrijden krijgen de Dames 1 niet. Zondag moeten zij alweer hun opwachting maken in Gouda. Hier gaan zij om 16.45 uur de strijd aan tegen Widex/GZC-Donk.

Opnieuw finale
In het weekend van 3 februari slaagden we waterpoloheren er niet in geslaagd om de finale om de KNZB beker te bereiken. Ze verloren in Ede met 12-10 van Polar Bears. Zaterdagavond in eigen huis moesten de Ravijners met twee doelpunten verschil winnen om kans te maken op de finale in het Hofbad van Den Haag. Het werd 6-5 voor de Nijverdallers. Een punt te weinig om naar de finale te gaan en dus mag Polar Bears opnieuw de finale spelen en ook nog de bekertitel van vorig jaar op zondag 12 maart verdedigen