Afbeelding
Foto:

Fysion door naar tweede voorronde

De twee teams van gymnastiekvereniging Fysion in Nijverdal hebben afgelopen weekend goed gepresteerd in Utrecht. Zij gaan nu door naar de tweede voorronde. Ook de heren wisten zich te plaatsen voor de kwartfinales van het NK heren turnen.

Zaterdag deden twee jeugdteams mee aan de eerste voorronde Ritmische Gymnastiek voor groepen in Utrecht. Het team wat uitkwam in de categorie Junioren C behaalde een respectabele achtste plaats in het klassement bij het onderdeel hoepel/knots en een zesde plaats bij het keuzeonderdeel bal. Geen podium dus, maar wel voldoende om door te kunnen naar de volgende ronde.

Net buiten het podium
Het pre-Junioren C team van Fysion behaalde een vijfde plaats op het verplichte onderdeel hoepel en eindigde eveneens als vijfde op het keuzeonderdeel zonder materiaal.

Hoop op verre reis
Op zaterdag 1 april nemen beide teams van Fysion deel aan de tweede voorronde van het Nederlands Kampoenschap, gehouden in Almere. Hier moeten zij goed presteren om kans te maken op plaatsing voor het NK. In dit geval wacht de Nijverdallers een verre reis, het NK zelf wordt namelijk gehouden op 13 mei in Leeuwarden.