Afbeelding
Foto:

Eerste G-Café in Hellendoorn Leuk uitgaan met beperking

Café De Gezelligeit in Hellendoorn begint komende maand met het nieuwe G-Café. Een nieuwe, maandelijkse ontmoetingsavond voor een bijzondere doelgroep. Op vrijdag 31 maart wordt de eerste avond gehouden, specifiek gericht op mensen met een beperking.

Uitgaan voor mensen met een beperking is niet altijd eenvoudig of gezellig. Bijvoorbeeld wanneer men afhankelijk is van een fysiek hulpmiddel zoals rolstoel of krukken. Hierdoor is lang niet iedere horecagelegenheid of discotheek toegankelijk. Het komt ook voor dat mensen concreet geweigerd worden aan de deur, bijvoorbeeld wanneer hun specifieke handicap niet begrepen wordt door portiers. Ongeveer 3,5 miljoen Nederlanders hebben een vorm van beperking. Hieronder bijvoorbeeld 320.000 mensen met een visuele beperking, 250.000 in een rolstoel en naar schatting 110.000 mensen met een lichte verstandelijke beperking, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Planbureau.

Onbegrip
Daarnaast zorgen zichtbare handicaps niet zelden voor vervelende opmerkingen van andere bezoekers. Er is dus voldoende aanleiding om ook voor mensen met een beperking een aparte uitgaansavond te organiseren. Het concept is niet geheel nieuw, zo benadrukt ook eigenaresse Carin Stokvis. Er zijn al meerdere van dit soort activiteiten in de regio, onder meer een reguliere disco voor gehandicapten bij Bruins in Saasveld. Deze organiseert de volgende G-disco voor mensen met een beperking op zaterdag 11 maart.

Aanmelden
Het G-Café wordt eens in de drie maanden gehouden. De eerste avond is dus vrijdag 31 maart van 20.00 tot middernacht. De Gezelligeit is te vinden aan de Bibenstraat 40 in Hellendoorn. Aanmelding is wenselijk, om zo enig inzicht te krijgen in de opkomst. Dit kan via 0548-54 94 68.