Afbeelding
Foto: Bjorn Keizers

Wereldgebedsdag voor Filippijnen

Bidden, niet voor jezelf, maar voor een ander met een hoger doel. Dit is de insteek van de Wereldgebedsdag 2017. Deze wordt ook in Nijverdal gehouden op vrijdag 3 maart.

In Het Centrum aan de Constantijnstraat 7A wordt op vrijdag 3 maart een viering gehouden vanaf 19.00 uur. Het thema van dit jaar is EERLIJK!? Vrouwen in de Filippijnen hebben nog een relatief slechte positie ten opzichte van mannen in dit land. Zij zijn weliswaar verantwoordelijk voor het welzijn van het gezin en moeten zorgen dat er eten is, maar zelf krijgen ze slechts restjes en het slechtste voedsel.
Zij kunnen dus zeker hulp gebruiken in de brede zin. Naast geldelijke donaties en hulporganisaties is ook het simpelweg stil staan bij dit soort leed erg belangrijk.

Gastkoor uit Filippijnen
De viering heeft ook een bijzonder gastkoor uit de Filippijnen wat de muzikale begeleiding zal verzorgen. Iedereen is van harte welkom om de viering bij te wonen. Kijk voor meer informatie over de wereldgebedsdag 2017 op www.wereldgebedsdag.nl of op de Facebook-pagina 'wereldgebedsdag Nederland'.