Afbeelding
Foto: \

Gemeente akkoord met plan kinderboerderij Nijverdal

Het Hellendoornse college van B&W heeft ingestemd met de plannen voor vestiging van een nieuwe kinderboerderij in Nijverdal.

De initiatiefnemers dienden vorig jaar een plan in om op een ongebruikt stuk grond aan de Derde Kampsweg een nieuwe kinderboerderij te realiseren. Het college gaat akkoord met de plannen, na enkele kleinere aanpassingen. Zo moet de Industrieweg dienen als ontsluitingsweg, de kinderboerderij en activiteiten moeten minimaal 30 meter van woningen af staan en er komt een verharde oversteek tussen de Industrieweg en de kinderboerderij.

Subsidie
De gemeente is geen geld kwijt aan dit project, het gaat om een puur particulier initiatief. Naast dat een kinderboerderij gewoon leuk is, dienen deze ook zeker een belangrijk educatief doel. Zo kunnen scholen hier heen gaan om leerlingen in de brede zin kennis te laten maken met dieren, dierverzorging en thema's zoals duurzaamheid. In december vorig jaar ontvingen de initiatiefnemers een toezegging van de Provincie Overijssel dat ze een subsidie krijgen van bijna 48.000 euro voor de realisatie hiervan. Zo komt er een natuurspeelplaats en een 'kinder-ontdek-werkplaats'. Nu het college ingestemd heeft met de plannen is de realisatie vrijwel zeker; nu volgt alleen nog het formele besluit door de raad.